Skip to main content

Új-Zéland klímakatasztrófa szigetállam milliárdosok bunker 

A világ leggazdagabbjai között az elmúlt pár évben bevált szokás lett Új-Zéland földjeinek felvásárlása, azokon pedig túlélő bunkerek kialakítása.
Az új-zélandi kormány lehetőséget biztosít a külföldi milliárdosoknak ehhez, még engedélyt is szerezhetnek, amennyiben három éven belül befektetnek tízmillió dollárt a szigetországban.
hirdetés

Új-Zéland határai szigorú korlátozások mellett zárva vannak, mióta kitört a világjárvány. Az ország kemény intézkedéseinek hatása is érezhető, összesen 2880 koronavírusos esetet regisztráltak a járvány kezdete óta és mindössze 26 halálos áldozata volt eddig ott a vírusnak.

Új-Zéland minden adottsága megvan ahhoz, hogy jól kezeljen egy ilyen válsághelyzetet, emellett ezt az országot tartják a legjobb választásnak arra az esetre, ha a civilizáció összeomlana. Hogy miért, ebben a cikkben írtunk róla bővebben.

A szigorú határzár ellenére úgy tűnik, mégis van módja, hogy bejusson az országba valaki, ha nagyon akar és ha van hozzá elég pénze.

Larry Page, a Google egyik alapítója, aki 2019 végén eltűnt a nyilvánosság elől, az elmúlt durván két évet pedig valószínűleg Fidzsi szigetein töltötte 2020. november 3-án folyamodott vízumért az új-zélandi hatóságokhoz, először pedig 2021. január 11-én lépett be az országba, miután gyermeke kórházi ellátásra szorult, amit Fidzsin nem kaphatott meg – írja a helyi Stuff magazin.

A lap kiderítette, Page a Befektetői Plusz néven igényelhető nem meghatározott időre szóló tartózkodási vízumot kért, aminek függvénye, hogy igénylője három éven belül tízmillió dollárt fektessen be egy új-zélandi cégbe. A világ hatodik leggazdagabb embereként számon tartott Page, háta mögött 121 milliárd dolláros vagyonnal a hírek szerint 2021. február 4-én kapta meg vízumát.

Új-Zéland kormánya a lap megkeresésére tagadta, hogy Page engedélyt kapott, a Belügyi Osztály nem reagált, ám az Üzleti, Innovációs és Foglalkoztatási Minisztérium elismerte. Elmondták, Page a gyermekével együtt érkezett az országba, s mindketten letöltötték a kötelező karantén idejét.

Page nem nyilatkozott az ügyben, azt viszont tudni lehet, hogy mibe fektetheti a kötelező tízmilliót a milliárdos. Page a Stuff szerint a Wisk Aviation nevű elektromos kisrepülőgépeket tervező és gyártó céget támogathatja. A Wisk Aviation ugyanis a Kitty Hawk és a Boeing által életre hívott vegyesvállalat, a Kitty Hawk pedig egy – meglepetés – részben Larry Page által pénzelt cég.

A Google társalapítójáról köztudott, hogy nagy lehetőséget lát az autó méretű elektromos kisrepülőgépekben (lényegében repülő autókban), azok repülő taxiként és csomagszállítóként történő alkalmazásában, az Index is írt rólatöbbször.

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Alex Hu képe a Pixabay -en. 

TOP 5