Skip to main content
karácsony dekor Meska

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

Az ünnepi kelléktárnak nagyon sok rögzített hagyományos eleme van, mint az adventi koszorú, karácsonyfadíszek vagy az ünnepi abrosz, de ezek mellett egyre inkább teret nyer a divat, újabb és újabb karácsonyi trendek formájában. Nézzünk most ezekből párat a Meska segítségével!  

A hulladékcsökkentés a Meska számára kiemelten fontos szempont, és erre később ki is fogunk térni. Ám előbb adjunk esélyt annak, hogy valami olyan, sosem látott hangulatot teremtsünk otthonunkban, ami elvarázsolja ezt a fény és meghittség után kiáltó időszakot.

Advent, ami maga is „várós”

2023-ban egy héttel később kezdődik ez a szép várakozás: az első decemberi hétvégéig így picit több időnk van előkészíteni a négy gyertyából álló adventi koszorút. Elképesztő, hogy hány variáció létezik, akár színét, akár stílusát vagy anyagát tekintve: a hagyományos, vesszőből fonott alapra kerülhet fakéreg, uszadékfa termés, őz agancs, horgolt alap vagy akár prémes szőrme is. A kerek formához sem kell ragaszkodni: csónak alakú vagy éppen szögletes alkotásokból ugyanúgy válogathatunk. A lényeg, hogy két egyformát nagyítóval sem találnánk: az oldal kiemelt célja, hogy a megismételhetetlen tárgyak lelőhelyéül szolgáljon. Gondoljunk akár névre szóló adventi naptárra, amely extragyors határidővel el is készül …

A téli ajtódísz…

A téli adventi ajtódísz belépő a békébe: a külvilági nyüzsgéstől határolja el meghitt fészkünket. Van, aki a hófehérrel csalogatna egy kis havat a bejárat elé, ám fémesen elegáns, mókás manós, sziporkázó-csillogó, vagy épp rusztikus, légies szalmából font szépséggel is fogadhatjuk vendégeinket. Ugyanígy az ablakaink is a téli szezonhoz öltözhetnek.

anov 20231120 meska blog 01 1 

Merész „karácsonyfa”..? Hát még ami rákerül..!

Manapság már a vágott fenyő sem kötelező: új, vagy újrahasznosított anyagokból kreatív karácsonyfa csodákat fogadhatunk be a nappalinkba! Garantáltan nem hull tű a falra akasztható, kedves kis makramé változatból, sem egy piramis-polc alakú variációból. Akinél nagyobb a tér, az akár fakéregből összeállított fát is beszerezhet. De egy mini horgolt vagy uszadékfából rendelhető fácskára is kerülhet millióféle dísz. Makraméból megálmodott puha pelyhek, névre szóló gömbök, boák, fényfüzérek, textil szaloncukrok és kedves figurák mind-mind várják, hogy gazdagíthassák a jeles napokat.

Betlehemes, vagy Mikulás? Na és Grincs?

Néha emlékeztetnünk kell magunkat, hogy ez az egész évvégi forgatag nem másról, mint a Megváltó születéséről szólna, ami egy faluszéli jászolban esett meg, szerény körülmények közt. Ez a kis Jézus egy betlehemes formájában megjelenhet nálunk is. Ám aki inkább a Mikulást vagy a Grincset kapcsolja ehhez az időszakhoz, annak is szabad a vásár.

anov 20231120 meska blog 02 1 

Lakoma és ajándékozás

Nincs karácsony evés-ivás nélkül: már a bögrék hirdetik a szezont, de a speciális karácsonyi terítők, szalvéták és sütési hozzávalók szintén elmaradhatatlanok ilyenkor. A vendégeinknek szánt ajándékok becsomagolásánál pláne érdemes a hulladékcsökkentési szempontot átgondolnunk: remek dobozkákat vagy textilzsákokat találunk erre a célra, melyek nem csak egyszer használatosak. Illetve akár régiséget, használt tárgyakat és felújított, vagy éppen újraálmodott ajándékokat szintén helyezhetünk a fa alá. Az bevezetőben említett, kedvenc foltos abroszunk még kiadhat egy-két kisebb terítőt, vagy textil szalvétát, amit egy ügyes kezű, meskás varrónő könnyűszerrel elkészít. És ha már mindezzel megvolnánk, akkor felkészül a szilveszter, illetve lassan a 2024-es évi naptárakat sem árt beszerezni...

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by Freepik

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5