Skip to main content

A fű megfelelő módon történő karbantartására, illetve magára a fűnyírásra nemcsak a családi házakhoz tartozó udvaron van szükség, hanem például a futballpályákon is. Itt ráadásul sokkal fontosabb az, hogy ez a művelet gyorsan és a lehető legszakszerűbben kerüljön elvégzésre. 

Elvégre a fű hossza, illetve egyéb jellemzői nagymértékben befolyásolják a futballjáték minőségét. Nem bízhatjuk tehát a véletlenre azt, hogy milyen fűnyírót használunk ennek a feladatnak az elvégzésére.

Amennyiben biztosra szeretnénk menni, akkor csak annyit kell tennünk, hogy beszerzünk egyet a Husqvarna - Budapest webshop Automower robotfűnyírói közül, ugyanis ezek a készülékek a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek - ezt tesztekkel is alá tudja támasztani a gyártó.

Legutóbb például a hagyományos forgókéses fűnyírók teljesítményét hasonlították össze az innovatív robotfűnyírókéval. Mi jött ki eredménynek? Mutatjuk!

Jobb vágási teljesítményt nyújt

Az Automower robotfűnyírók szinte borotvaélesen vágják el a fűszálakat, szemben a hagyományos készülékekkel. Amennyiben azokat használjuk, akkor időről időre úgy tűnhet, mintha helyenként tépett lenne a fű. Ezt pedig egy futballpályán nem engedhetjük meg, hiszen a fű “tépkedése” miatt a gyep sokkal hajlamosabbá válik a betegségekre, illetve a gombásodásra.

Mindig arra kell törekedni, hogy a fűszálak a lehető legkevésbé károsodjanak, azzal ugyanis megőrizhetjük a gyep egészségét, élénkzöld színét, arról nem is beszélve, hogy az élesen levágott fű sokkal esztétikusabb látványt nyújt. Az éles, tiszta vágások hozzájárulnak ahhoz is, hogy a fűszálak gyorsabban növekedjenek.

Erősebbé válik a fű gyökérzete

Sokan nem is gondolnák, de a fűnyírás módja, minősége többek között a fű gyökérzetére is hatást gyakorol. Ezt a családi házunk udvarán valószínűleg észre sem vesszük, hacsak nem vizsgálgatjuk tudatosan a gyökereket, de egy futballpályán ez is egy fontos tényező lehet. Itt ugyanis sok negatív hatása lehet annak, ha a fű gyenge gyökérzettel rendelkezik, és bizonyos helyeken még akár ritkulásnak is indul. 

A tesztek arra is rámutattak, hogy ezek a kellemetlen jelenségek elkerülhetőek, ha a hagyományos fűnyírók helyett az innovatív robotfűnyírók kerülnek használatra. Amennyiben ugyanis azokkal történik a fűnyírás, akkor a gyökérzet átlagosan 2 cm-rel mélyebbre nő, ennek köszönhetően pedig sokkal ellenállóbb - és egyébként szebb is - lesz a gyep.

Gyorsabban lehet elvégezni a fűnyírást

Egy futballpálya átlagosan 5000 négyzetméternyi füves területet jelent, amit folyamatosan karban kell tartani. Egy ekkora területen a rendszeres fűnyírás rengeteg munkával jár, s ennek megfelelően sok időt vesz igénybe. Kivéve persze, ha a beállításoknak megfelelően, automatikusan működő robotfűnyírókat használunk.

Látható tehát, hogy a futballpálya füvének nyírásakor (is) sokkal előnyösebb, ha beruházunk egy innovatív robotfűnyíróra és leváltjuk a hagyományos forgókéses készülékünket.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5