Skip to main content

Egy kertben bizony nem igazán akadnak üresjáratok, azaz mindig van mit csinálni. Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, az időjárás szeszélye vagy az évszakváltás sokféle specifikus tennivalót ad. 

Amikor beköszöntenek a szelesebb, hűvösebb napok, elég gyorsan sok levél lekerül a cserjékről, bokrokról és kisebb-nagyobb fákról. Ilyenkor, bár nagyon szép látvány a sok színpompás folt, ezek az esőzések miatt hamar csúszóssá és balesetveszélyessé válhatnak. Pont emiatt érdemes gondoskodni a felesleges mennyiség összegyűjtéséről. 

Levélbegyűjtés élvezetesen

A JOSZERSZAM.com lombfúvók és avargyűjtők széles választékát kínálja vásárlóinak. Ezekkel a lomb- és avargyűjtés jelentős feladatait, amelyek folyamatosan elég sok időt felemésztenek az őszi időszak kezdetétől, sokkal könnyebben és hatékonyabban el lehet végezni. Így több idő maradhat a termények begyűjtésére és feldolgozására, emellett pedig még az ősz kínálta örömök élvezetére is.

A webáruházban beszerezhető modern készülékek különböző teljesítményszintekkel és felhasználóbarát funkciókkal rendelkeznek, így nagyon sokféle igényt képesek kielégíteni. A korszerű és hatékony lombfúvókkal és avargyűjtőkkel nagyon vidám és élvezetes lesz ez a kerti munka.

Nem kell minden levelet begyűjteni

Persze a lombfúvók csak abban nyújtanak hathatós segítséget, hogy a lehullott leveleket az egyik helyről a másikra át lehessen telepíteni. Igazából a gereblyézésnek egy sokkal eredetibb, de annál gyorsabb és kevésbé fárasztó változata. És akkor miért is érdemes egy ilyen eszközt használni? Nagyon egyszerű erre a magyarázat, hiszen ha a fák között megmaradnak a talajon a levelek, az azokban lévő értékes tápanyagok visszajutnak a talajba. Kevésbé szárad ki a talaj, és az avar élőhelyet biztosít számos apró élőlény számára, mint például kis rovarok, giliszták és egyéb talajlakók.

Persze talajvédelmi célzattal is sokan a fák, bokrok közt terítik szét az avart, ez segít az erózió elleni küzdelemben, s a szélsőséges időjárás káros hatásaitól is véd. Régi módszer a növények gyökérzetének a védelme avarpaplannal.

Otthonra is, de professzionális felhasználásra is jó

Nagyon sokféle lombfúvó és avargyűjtő készülék kapható már. A kisebb akkumulátoros változatokkal a ház előtti járda vagy a kocsibejáró pikk-pakk levélmentessé varázsolható. Olyan helyeken is ideális e berendezések használata, ahol a nagy zaj nem megengedett vagy nem ideális. Persze a méretesebb területek megtisztításához már nagyobb teljesítményű gépeket célszerű választani. Nemcsak jóval hatékonyabbak ezek a készülékek, hanem ráadásul még antivibrációs rendszerrel, egykezes kezelést lehetővé tevő többfunkciós karokkal, valamint több fokozattal is rendelkeznek. Sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehet velük az avartakarítási munkákat elvégezni.

A JOSZERSZAM.com remek berendezéseivel élvezet lesz a falevelek eltakarítása is.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5