Skip to main content

Dubai egy igazán lenyűgöző város, ami évről-évre az egyik legnépszerűbb úti cél a Közel-Keleten. Egyik legfőbb vonzereje a gyönyörű tengerpartja, ami hosszú, homokos partszakaszokkal és kristálytiszta vízzel várja az odalátogatókat. 

A Dubai nyaralás nem okoz csalódást számunkra, ha azzal a céllal megyünk, hogy pihenjünk a tengerparton, kipróbáljunk vízi sportokat vagy monumentális építészeti csodákat fedezzünk fel. Ezekre ugyanis itt mind van lehetőségünk.

Mielőtt azonban útnak indulunk, nem árt, ha tisztában vagyunk néhány fontos dologgal. Mai cikkünkben ezt a témát fogjuk egy kicsit részletesebben is tárgyalni és hasznos Dubai nyaralási tanácsokat fogunk megosztani. Érdemes lesz velünk tartani!

Időzítsük az utazásunkat a „hűvösebb” időszakra! 

Dubai híres a forró és száraz időjárásáról, a nyári hónapokban a hőmérséklet extrém magasságokba, még akár 40 Celsius fok fölé is emelkedhet. Ez a forróság kényelmetlenné teheti a kirándulásainkat, arról nem is beszélve, hogy bizonyos szabadtéri tevékenységek ellehetetlenülnek. Emiatt a Dubai nyaralásunkat érdemes a november és április közötti időszakra időzíteni, akkor ugyanis sokkal kellemesebb - 25 és 30 Celsius fok közötti - a hőmérséklet. 

Tartsuk tiszteletben a helyi szokásokat a Dubai nyaralás során! 

Dubai alapvetően egy modern, multikulturális város, ahova a világ számos tájáról érkeznek látogatók. Ugyanakkor fontos megértenünk, hogy vannak bizonyos helyi kulturális sajátosságok, szokások, amiket tiszteletben kell tartanunk az ottlétünk alatt. A helyiek például nagy tisztelettel vannak a vallásuk, az iszlám iránt, éppen ezért nekünk is be kell tartanunk a mecsetek és egyéb vallási szempontból nagy jelentőségű helyek látogatására vonatkozó szabályokat. A helyi lakosokkal való interakció során érdemes ügyelni a megfelelő viselkedésre és a visszafogott öltözködésre, különösen a nyilvános helyeken.

Ne feledkezzünk meg a pénzváltásról! 

Az Egyesült Arab Emírségek hivatalos pénzneme a dirham (AED), 1 dirham kb. 80-85 HUF. Bár sok helyen elfogadják a nemzetközi hitelkártyákat és bankkártyákat, jó, ha van nálunk készpénz. A Dubai nyaralás előtt tehát érdemes gondoskodni a pénzváltásról, de akár helyben is van lehetőség rá. A turisták által gyakran látogatott helyszíneken könnyen rábukkanhatunk egy pénzváltóra. Ha helyben váltunk, akkor USD-t vagy EUR-t érdemes magunkkal vinni.

Vigyázzunk az alkoholfogyasztással! 

A Dubai nyaralási tanácsok sorából természetesen nem hagyhatjuk ki azt sem, amelyik az alkoholfogyasztásra vonatkozik. A városban ugyanis szigorú alkoholszabályozás van érvényben. Ez azt jelenti, hogy csak a szállodák és hotelek rendelkeznek alkoholértékesítési engedéllyel és a nyilvános helyeken történő alkoholfogyasztás tilos! Amennyiben alkoholt szeretnénk fogyasztani valahol, előbb mindenképp meg kell bizonyosodnunk róla, hogy van-e erre lehetőségünk.

Ezek a legfontosabb Dubai nyaralási tanácsok, amiket mindenkinek érdemes megfogadnia, aki úgy dönt, hogy elutazik az Egyesült Arab Emírségek fővárosába. 

Nyitókép forrása:  megrendelő licenszengedélye alapján - envantoelements

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5