Skip to main content

Azok számára, akiknek fontos, hogy a lehető legideálisabb formában, illetve állapotban fogyaszthassanak el egy finom, minőségi pohár bort a vacsora mellé, a borhűtő alighanem bekerül a nélkülözhetetlen háztartási gépek közé. 

Ma már egyszerűen beszerezhetjük, akár online is

A Márkabolt.hu minőségi hűtőszekrény kínálatából sem hiányozhatnak ezek a készülékek, amelyek képesek mindig az ideális hőmérsékletet biztosítani. Ez épp olyan lényeges eleme a bor fogyasztásának, mint az, hogy mennyit és hogyan érdemes levegőztetni az italt a tökéletes zamatért, illetve melyik típusát, fajtáját milyen pohárban kell felszolgálni a maximális élmény érdekében.

Még aki nem különösebben járatos a borok világában, az is tisztában van azzal, hogy a bor kóstolása egy igazi szertartás, amelyet akkor élvezhetünk ki igazán, ha figyelembe vesszük a részletezett kritériumokat is. Egy vendégséget vagy rendezvényt is tökéletesebbé tehetünk azáltal, hogy a bort annak megfelelően kínáljuk, ahogy azok a legtöbb élményt tudják nyújtani az ízvilágot illetően.

Miért nem mindegy a hőfok?

Amennyiben a legteljesebb élményre törekszünk, akkor nem tekinthetünk el tehát attól, hogy hogyan tároljuk, illetve hogyan kínáljuk a borokat. A szobahőmérséklet többnyire egyáltalán nem tesz jót nekik, sőt, a vörösborok esetén megfogalmazhatjuk azt is, hogy érzékenyek a magas hőmérsékletre. De mit is jelent ez pontosan?

Azt, hogy elveszítjük azt a gazdag aromát, amely valóban élvezetessé tudja tenni őket, és egy csersavas, elsősorban csak az alkoholtartalmát megmutató olyan bort kapunk, ami már elveszítette a lényegi tulajdonságát. Nem szabad tehát egyszerűen a lakásban letenni egy polcra, ha valóban meg akarjuk ízlelni, s nem önmagában az ivás a cél.

Hasonló eredményt fogunk kapni abban az esetben is, ha a normál hűtőnket hívjuk segítségül a megfelelő hőmérséklet eléréséhez. Ez ugyanis túlzottan le fogja hűteni a bort, s ismét aromaveszteség fog bekövetkezni.

Mi lenne az optimális?

Említettük már, hogy a borok nem egyformák. Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolhassunk, tudnunk kell többek között azt is, hogy milyen alkoholtartalmú a borunk. A karakán vörösöknek a 17-18°C lesz a tökéletes, míg könnyedebb társaik esetén már ennél kicsit lejjebb, 15-16°C-ra tekerhetjük a borhűtőnket. A tokaji aszú a 10-12°C-ot, míg a rozé a 8-10°C-ot kedveli leginkább, azaz ezen a hőmérsékleten tudják a maximumot nyújtani magukból. A pezsgők már akár a hagyományos hűtőbe is kerülhetnek, hiszen a 6°C körüli hőfok megfelel a számukra.

Választhatjuk például az AEG borhűtőjét, a KWK884520M változat egyszerre 18 palackot is képes tárolni, és széles tartományban módosítható a benne lévő hőfok is, amelyet hozzáigazíthatunk az aktuális készleteinkhez. A külső megjelenés is olyan, hogy mindenki meg fogja csodálni ezt a kompakt és elegáns borhűtőt, amellyel a tökéletes zamatot élvezhetjük minden egyes korty közben.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5