Skip to main content
ovisagynemu.hu ágynemű gyermek

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Azt gondolnánk, hogy az ovis ágynemű kiválasztása nem egy nagy dolog, pedig nem is annyira egyszerű feladat. 

Az óvodás korú gyerekeknek még szükségük van a megfelelő mennyiségű, és minőségű alvásra alvásra. Ehhez pedig kell pár olyan ágyneműre, amik a gyereknek is tetszenek.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire érdemes ügyelni, hogy kényelmes ágyneműhuzatokat válasszunk a gyermekeknek.

Ágynemű a legkisebbeknek

Ezért az ovis ágynemű kiválasztása kiemelten fontos hiszen a gyerek pihenése múlhat rajta. Ezekre a szempontokra mindenképpen figyeljünk az ágynemű vásárlásakor.

1. Anyag

Az a legfontosabb, hogy az ágynemű rendelkezzen egy OekoTex Standard 100 minősítéssel, mert ez azt jelenti, hogy nem tartalmaz ártalmas anyagot és a festékek “ASO” színezékektől mentesek. Ezek a jelölése garantálják, hogy az emberi szervezet számára káros anyagokat nem tartalmaz a textil, amiből a lepedő és az ágyneműhuzat készült.

Köztudott, hogy ezek között az a legjobb, ami 100% pamutból készült, ebben a legjobb aludni, mivel kiválóan szellőzik, de mégis kellemesen meleg érzetet kelt, amely nagyban elősegíti gyermek alvását.

A pamut könnyen tisztítható, gyorsan szárad, nehezen szakad és intenzív vasalást igényel, de ez a legtermészetesebb anyag. Ha nem szeretünk vasani, akkor válasszunk 100% krepp ágyneműt, ott erre nincsen szükség. Elterjedt anyag még a flanel és a 100% műszál-mikro-flanel ágynemű anyag is.

Bár a egtöbben megdöbbennek a 100% műszál hallatán, ma azonban már nagyon sok termék készül belőle, ugyanis nagy előnyük a pamuttal szemben, hogy elvezetik a nedvességet a testről, míg a pamut megtartja azt. A mikroszálas anyagokból készülnek a sporthoz használatos ruhafélék, sportmezek, törölközők is. A flanel ágyneműk a hűvösebb időkre valók, amikor jó hőérzetet és nyugodt alvást biztosítanak.

2. Méret

Az anyagról történő döntés után nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása. Gyerek ágyneműnél nincsenek akkora eltérések, mint a felnőtteknek készült változatoknál. Általában a paplanhuzatok 90x140 cm, a párnahuzatok 40x50 cm körüli értékek. Jellemzően ezek a méreteket forgalmazzák.

3. Mintázat

Nagyon fontos szempont, akkor is ha nem ezt gondoljuk. Nem magunknak választjuk, így a gyereknek is el kell nyerje a tetszését. Az alvás kezdetben amúgy is nehezen megy az oviban, ha olyan ágyneműt sikerül választani amit a pici is imád, talán könnyebb lesz az altatás.

Színek közül a hagyományos fiúknak a kék esetleg a zöld, míg a kislányoknak a rózsaszín esetleg a lila a befutó. A legkedveltebb minták az éppen aktuális mesehősön kívül a macis, hercegnős, autós, állatos minták. Általában egy gyereknek 2-3 ovis ágynemű garnitúra lenne az ideális. Nagyon fontos, hogy az ágynemű könnyen kezelhető legyen, mosás közben ne változtassa meg alakját és a méretét, ne bolyhosodjon túlságosan, és a színét se veszítse el hamar.

Összegezve

Bízunk benne, hogy a fent említett dolgok után már könnyebben megy a vásárlás.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: pexels

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5