Skip to main content
zuhanykabin.hu

A fürdőszoba az otthonunk egyik legintimebb területe, az a hely, ahol rendszerint indítjuk és befejezzük a napunkat

Biztonságos, nyugodt hely, amely magányt biztosít, hogy a nap végén egy kellemes forró zuhany vagy egy meleg fürdő segítségével kipihenhessük a nap fáradalmait. 

A bútorok is meghatározóak a fürdőszoba hangulata és használhatósága szempontjából, így amikor választás előtt állsz, jó, ha tisztában vagy a különböző bútortípusokkal és -formákkal, a stílusokkal, a helyigényekkel, a rendelkezésre álló anyagokkal. Mire érdemes odafigyelned a fürdő berendezésénél? 

Ezeket vedd figyelembe fürdőszobabútor-választáskor!

Először is legyél képben arról, hogy mekkora hely áll rendelkezésedre. A fürdőszoba hosszának, szélességének és magasságának pontos ismerete elengedhetetlen, ahogy a hálózati víz- és áramellátás helyeinek meghatározása is. Ne csak fejben tervezd meg, jó, ha rajzolsz is. Gondold át, mire lesz szükséged, álló szekrényre a Zuhanykabin.hu-tól, esetleg teljes összeállításra, zuhanytálcára vagy zuhanykabinra, netán kádra? Beépített, egyedi vagy készen kapható bútorokkal szeretnéd berendezni?

Minden esetben biztosítani kell, hogy a fürdőszobán belüli közlekedőutak szabadok maradjanak. Ne felejtsd el ellenőrizni az ajtókat és azok nyílását, hogy biztosítsd, ne ütközzenek egymással, és minden tároló hozzáférhető maradjon.

Bútorok változatos megjelenéssel

A stílusoknak és a rendelkezésre álló térnek megfelelő formák sokasága közül választhatsz. Kisebb fürdőszobában sem kell lemondanod a fürdőszobabútorokról, hiszen számos helytakarékos lehetőség van.

A bútorok egyszerű színekben, például fehérben, feketében és szürkében kaphatók, de vannak különböző fa mintázatú és színű, illetve valódi fa változatok is, kinek-kinek az ízlése, pénztárcája szerint.

A legtöbb fürdőszobaszekrény fa alapanyagú, a legolcsóbb, egyszerű bútorok laminált lapból készülnek, de a legelterjedtebb megoldás a strapabíró, változatos színű és mintázatú MDF lap, amely a vetemedéssel szemben is ellenálló. 

A prémiumminőségű fürdőszobabútorok pácolt vagy festett tömörfából készülnek, és különleges gondoskodást igényelnek a magas páratartalomnak és a gyorsan ingadozó hőmérsékletnek való kitettség miatt.

A fürdőszobabútorok típusai

A legegyszerűbb, pultba süllyesztett vagy pultra ültetett mosdóval felszerelt mosdószekrények is különböző stílusban, méretekben és konfigurációkban kaphatók. Legfőbb előnyük a hagyományos mosdókagylókkal szemben az, hogy a mosdó alatti szekrények vagy fiókok tárolóhelyet teremtenek a fürdőszobában.

A falra szerelt mosdószekrények rendkívül helytakarékosak, és szabadon hagyják a fürdőszoba padlóját. A magas szekrényekkel és polcokkal minden helyet kihasználhatsz. 

A kompakt és többcélú kombinált mosdószekrények ideálisak olyan fürdőkbe, ahol szűkös a hely. Kis fürdőszobába a faltól falig szekrények elegáns és okos megoldást jelentenek. 

A fürdőszobai garnitúrák kialakításakor a tárolás bár fontos, talán kevésbé élvez prioritást, mint az esztétika.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5