Skip to main content
vaszonkep.hu montázs

Az igazán különleges ajándékok, lakásdekorációs tárgyak minden esetben személyre szabottak, éppen ezért idén sem feledkezhetünk meg a vászonképekről

Egy modern vászonfotó rendkívül élethű, arról nem is beszélve, hogy számtalan formában megrendelhetjük. Amennyiben még nem volt szerencséd közelebbről szemügyre venni, akkor a következő cikk talán segíthet megismerkedni vele. Lássuk, miért érdemes a montázs mellett dönteni!

Ennyire színes a vászonképek világa!

Nem feltétlenül a színárnyalatokra gondolunk most. A vaszonkep.hu montázsai például mindenkit elvarázsolnak - de pontosan milyen kialakítások közül választhatunk?

A montázsok világát két részre oszthatjuk: akadnak rendezett és rendezetlen darabok. A rendezett látkép sokak számára megnyugtató, meglehet, hogy ez esetben a képek mérete változó, de nincsenek elforgatva egymáshoz képest. 

A szabályos montázson általában azonos méretű fotók jelennek meg, míg a fő képpel ellátott montázson egy kiemelkedő, nagyobb méretű fotó kap főszerepet, s körülötte több apróbb kép látható.

A rendezetlenségnek is megvan a maga szépsége

A rendezetlen termékeknek szintén több típusa ismert. Az egyszerű rendezetlen montázson a képek egymáshoz képest el vannak fordítva, és még árnyékot is vetnek egymásra. Egy-egy rendezetlen darabbal oda irányíthatjuk a lakásban a figyelmet, ahová csak szeretnénk. 

A tetszőleges alakú rendezetlen montázson belül a képek igencsak rendezetlenül helyezkednek el, de többnyire egy konkrét formán, mondjuk egy szíven belül. A polaroid kerettel ellátott változaton pedig sokkal nagyobb kitakarással láthatjuk a fotókat. 

Tervezés és kivitelezés

A montázs tervezése nem egy bonyolult dolog, és ha van egy kis kreativitásunk, akkor gyorsan fog menni. Az emberek többsége ugyanis pontosan tudja, hogy mit akar. A tervezést befolyásolhatja az, hogy milyen alkalomra, milyen céllal szeretnénk rendelni, de sokszor az egyes helyiségek stílusa is dominálhat. 

Amennyiben úgy érezzük, jól jönne egy kis segítség, akkor sem kell megijedni, mivel a gyártók szívesen vesznek részt aktívan a tervezésben is. Nekünk nincs más dolgunk, mint egy tömörített mappát csinálni a képekből, majd elküldeni nekik. Ezután kapunk egy látványtervet a leendő montázsról. Azzal viszont nem árt tisztában lenni, hogy a grafikusnak is vannak költségei.

Állítsuk össze mi magunk montázst!

Szerencsére az interneten rengeteg oktatóvideó van, amelyek részletesen bemutatják nekünk, hogyan tudunk montázst készíteni online. Ebben segítségünkre lehet a befunky.com weboldala is. Amikor elkészültünk, töltsük le a lehető legnagyobb felbontásban a montázst! 

Látod? Egy különleges meglepetés akkor lesz egyedi, ha mi magunk is foglalkozunk azzal! Így van ez a montázs esetében is, habár a gyártást inkább bízzuk a profikra!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5