Skip to main content
komfortplus.hu

Hamarosan vége a fűtési szezonnak, ami egybeesik a fűtési rendszerek karbantartásával, felújításával

Az elmúlt időszak gazdasági változásait még azok is megérezték, akik eddig a távfűtés kényelmét élvezték. Még nagyobb hangsúlyt kapott a hőszigetelés fontossága, valamint a meglévő rendszer felülvizsgálata, ami az otthon melegét biztosítja.

Elfogy a tüzelő

Az hagyján, hogy a tüzelőanyag ára is az egekbe szökött, télvíz elején még az is kérdéses volt, hogy jut-e mindenkinek kellő mennyiségű faanyag, akinek szüksége lenne rá. A korszerű hőszivattyú rendszer kiépítése után nem merülhet fel ilyen probléma. A környezet adta energia nem fogy el, bármikor rendelkezésre áll. 

Nincs elég meleg

A hideg érzetű lakásban alacsonyabb a komfortfokozatunk, ezért érdemes utánajárni, hogy miért nincs meleg. Okozhatja a külső hőszigetelés hiánya. Ilyenkor a falakat nem védi semmi a külső hőmérséklettől, ezért gyorsan átveszik azt. Probléma lehet az elöregedett nyílászáró is a lakásban. Ha valamilyen oknál fogva nem zár rendesen az ablak vagy ajtó, egy kis résen keresztül is kellemetlen cúg jöhet be. Ha valóban a nyílászárók jelentik a huzat okát, akkor először is azok cseréjét kell megoldani. 

Az is előfordulhat, hogy a radiátor forró, a szobában ebből mégsem érezni semmit. Ilyenkor valószínűleg nem jól lett megválasztva a szoba méretéhez a hőleadó. Vagy egy nagyobbat kell felszereltetni, vagy alternatív lehetőséget kell helyette keresni. A padló és / vagy mennyezeti fűtés kiválthatja a kis teljesítményű radiátort.

Éves karbantartás

A gázkazánok és fatüzelésű kályhák rendeletben meghatározott átmérőjű és bélésű kéménnyel kell, hogy rendelkezzenek. Ezenfelül évente szükséges a tisztításáról gondoskodni. Ennek ellenére szinte minden évben hallani a hírekben, hogy ennek elmulasztása vagy az elavult rendszer miatt hányan kapnak szén-monoxid mérgezést. 

A legújabb technológia teljesen kihagyja az energiatermelésből az égési folyamatot, ezáltal nem is keletkezik egészségre veszélyes anyag. A hőszivattyú berendezés mellé nincs szükség szén-monoxid jelzőkre, de rakathatsz fel, ha nagyobb biztonságban érzed magad. Az éves karbantartás ennél a rendszernél is fontos, hiszen így tud majd évtizedeken át meleg otthont biztosítani a családodnak.

Nincs több érthetetlen számla

A felújítási költségek szintén elszabadultak az utóbbi időben, mégis érdemes egy kalkulációt elvégezni, hogy 15 év távlatában melyik módszer a gazdaságosabb. A különböző hőszivattyú típusok más-más árfekvésben vannak, célszerű már azzal a fajtával tervezni, ami megfelel az ingatlan és a pénztárcád adottságainak. A kezdeti beruházás egy szemmel jól látható összeg, viszont akár minimálisra szoríthatod a havi fűtésre esetleg meleg vízre fordított kiadásodat. 

Ha te is unod, hogy csak fizetsz, de nem is érted, hogy mire, vagy szimplán egy környezettudatos, élhető otthonra vágysz, akkor mielőbb tervezd meg a korszerűsítést a Komfort Plus hőszivattyúinak segítségével.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5