Skip to main content
bonus-shop.hu iroda szék

Az elmúlt évek változásainak szinte egyetlen előnye, hogy hazánkban is elterjedőben van a home office munkavállalás, bár még van mit lépni ezen a területen is. Amikor mindenki az otthoni munkavégzésre kényszerült, akkor nem volt kérdés, létre kellett hozni egy otthoni irodát, azaz dolgozósarkot

Aztán ahogy elmúltak a viharok, a cégek ismét behívták munkatársaikat és napjainkra a legtöbb helyen a 3+2-es munkarend van érvényben, azaz három napot bent kell ledolgozni a cégnél, a másik kettőt otthonról, vagy éppen fordítva, ezt cége válogatja.

Az otthoni iroda megteremtése

Van, akinek hely szűke révén csak egy dolgozósarok jön össze, de ezzel sincs semmi gond, ha megfelelő az íróasztala, a szék, és van elegendő tároló a munkához szükséges segédeszközöknek. A Bonus Shop irodai, főnöki székei mellett számos más irodai terméket találhatsz, már ami a bútorozást illeti.

Az asztalok és munkaállomások mellett az otthoni irodádat is felszerelheted minden egyéb kellékkel, az asztali lámpától kezdve, a címkéző szalagokon át az iratmegsemmisítőkig. De elsődlegesen mindenképpen a megfelelő íróasztal és forgószék kiválasztására kell törekedni, hiszen ez hosszú távon az egészségre is hatással lehet.

Fontos az is, hogy fizikailag is elkülönítsük ezt a dolgozósarkot a lakás többi részétől, hogy tudatosuljon bennünk, hogy csak akkor dolgozunk, amikor ott ülünk, máskor nem, illetve hogy a család többi tagja se zavarjon. Érdemes ezt az elkülönítést egy könyvesszekrénnyel, paravánnal vagy cserepes virágokkal megoldani.

Milyen irodaszéket válasszunk?

A minőségi irodaszék elengedhetetlen a gyakorta ülőmunkát végzők számára. Ennek egyik jellemzője a háttámla állíthatósága, hiszen a dőlésszögének igazodnia kell a gerincünkhöz, de úgy, hogy közben meg is tartsa azt. Egy forgó irodaszék azért is jobb választás a fix típussal szemben, mert rugalmasan lehet benne változtatni üléshelyzetünket, ezáltal is csökkentve a monoton ülőmunka negatív következményeit.

A másik kulcsfontosságú terület az ülőfelület állíthatósága. Mindenkinek más a magassága, a lábhossza, és nem mindegy, hogy milyen a padlótól mért távolsága az ülőrésznek. Az igazán minőségi irodaszékek fejtámasszal is rendelkeznek, és a kartámasz is jó, ha szabályozható, főleg az egerező karunk számára.

Nem mindegy a borítás

A két legáltalánosabb típus a hálós kialakítású szilikonból, műanyagból készült és a hagyományosabbnak tekinthető szövetborítású székek. Vannak olyan kombinált megoldások, ahol textil borítja az ülőkét, de hálós műanyag fedi a háttámlát.

A hálós felület talán könnyebben tisztítható, úgyhogy itt az egyéni ízlés az, amely inkább a döntést meg fogja határozni. Irodákban a választást befolyásolhatja még a már meglévő irodai bútorzat megjelenése, illetve hogyan illik bele a forgószék a meglévő enteriőrbe. Otthoni iroda kialakításánál figyelembe kell venni, hogy az irodaszékek általában egy színből készülnek, így ha hosszú távra tervezünk, ennek megfelelően kell a dolgozószobát is berendezni.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5