Skip to main content
vízmelegítés hőszivattyú stiebel-eltron.hu

A meleg víz előállítására ma már számos lehetőségünk van, de ezek közül az egyik leghatékonyabb a vízmelegítő hőszivattyúval való vízmelegítés

Ha egy valóban gazdaságos, okos megoldást keresünk, akkor megtaláltuk! Most 5+1 olyan dologra fogjuk felhívni a figyelmet ezekkel az eszközökkel kapcsolatban, melyeket érdemes tudnunk róluk, főleg, ha egy vízmelegítő berendezést szeretnénk beszerezni.

  1. Így működik a vízmelegítős hőszivattyú

Mindennek az alapja a hűtőfolyadék. A hőtükör elvén működik az eszköz. A szivattyúból a hőcserélőbe áramlik a hűtőfolyadék, mely megváltoztatja az állapotát, az elektromossággal együtt pedig felmelegíti a vizet. A titka az, hogy sokkal kisebb a hőveszteség, mint egy szoláris vagy hagyományos vízmelegítő esetén. Ezért is kedvelik annyian a STIEBEL ELTRON vízmelegítős hőszivattyúkat.

  1. Az energia akár háromnegyede is ingyen van!

A COP/SCOP érték jelöli a hőszivattyús hőátadás hatásfokát. Ez az érték megmutatja, hogy hányszorosa az elektromos hálózatból felvett energiához képest az, amit hőenergiaként kapunk a vízmelegítéshez. Az olyan kiváló készülékek, mint a STIEBEL ELTRON vízmelegítős hőszivattyúk, fűtési tényezői 3 és 5 között vannak. Így gyakorlatilag a vízmelegítésre nyert energia legalább kétharmada, de akár még több is ingyen lett kinyerve a környezetből.

  1. Képes kezelni a páratartalmat is

Egy hőszivattyús vízmelegítő képes szárítani a környező téren, azaz hatékonyan tudja a páratartalmat is kezelni. Így megakadályozza a penészképződést, valamint a falak nedvesedését. A technológia úgy működik, hogy a nedvesség cseppek formájában kicsapódik és elpárolog.

  1. Fő az egészség!

A hőtükör feladata, hogy további fűtőelem nélkül is elérje a 65 fokos vagy még magasabb vízhőmérsékletet. Ebből aztán a kevert víznek köszönhetően nagyobb mennyiségű használati meleg víz lesz. A 65 fok és afeletti hőmérsékletre azért van szükség, hogy az olyan baktériumok, mint például a legionella, elpusztuljon. Míg más eszközök külön fűtőelemes újrafűtést alkalmaznak, addig a vízmelegítős hőszivattyúknál erre nincs szükség, mert ezt megoldják a hőtükör segítségével.

  1. Egész évben használhatóak

Magyarországon egész évben relatíve magas a hőingadozás. Ellenben ha egy beltéri hőszivattyú olyan helyen van, ahol a hőmérséklet viszonylag stabil, állandó (pl. pince, műszaki egység), akkor egész évben kiválóan használható. Így időjárástól függetlenül is magas hatékonysággal fog dolgozni a rendszer.

5+1 Kiváló extra funkció

Elektronikus kijelzőjüknek köszönhetően könnyen nyomon követhetjük az aktuálisan rendelkezésünkre álló vízmennyiséget, de emellett könnyen kiszámolhatjuk az áramfogyasztást is.

Mint látható, számos kiváló tulajdonsága van egy vízmelegítős hőszivattyúnak. Nem véletlen, hogy egyre jobban elterjedtek már itthon is. Nem zavarnak be a környezet ökológiai és hőmérsékleti egyensúlyába, enélkül is fel tudják melegíteni a vizet. Könnyen lehet őket telepíteni és karbantartani, ráadásul nagyon gazdaságosak.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5