Skip to main content
arcápolás tisztítás szepsegcenter.hu

Egy bőrápolási rutin sokféleképpen felépülhet, de egész biztosan nem hiányozhat a lépések közül az arc tisztaságát biztosító elem, illetve lépés. Arctisztítót is a bőr típusa szerint érdemes választani, s nem szabad megfeledkezni a rendszeres alkalmazásról sem. 

Az arctisztítók feladata

A SzépségCenter minőségi arctisztító kozmetikumainak segítségével a mindennapi szennyeződéseket könnyedén és eredményesen eltávolíthatjuk a bőrünk felszínéről. Ez nemcsak azért fontos, mert a tisztaság eleve “fél egészség”, ahogy azt a mondás tartja, hanem azért is, mert a hatóanyagok is másként tudnak érvényesülni a bőrön, amennyiben az tiszta felületet jelent. 

Egy ideális arclemosóban az olajkedvelő részek révén a szennyeződések és a felesleges faggyú eltávolítása valósul meg, míg a vízkedvelő elemeknek köszönhetően a lemosás segít megszabadulni a felesleges vagy káros anyagoktól. 

Amennyiben az előbbivel a lipidek és az aminosavak is száműzetésbe kerülnek, akkor húzódó, kellemetlen, száraz és feszülő érzést hagynak maguk után. Fontos tisztában lenni azzal, hogy ez nem a hatékony tisztaságot jelzi, hanem az eltúlzott állapotot.

Amit soha ne használjunk

Nem minden tisztításra alkalmas termék felel meg az arcbőr érzékeny bőrének, erre remek példa a szappan, ami sajnos többet árt, mint használ. A lúgos kémhatás megzavarja a bőr természetes pH-értékét, egyrészt kiszárítva a bőrt, másrészt kitárva a kapukat a kórokozók előtt. 

Talán magyarázni sem kell, hogy miért érdemes ezt inkább elkerülni. Érdemes szem előtt tartani, hogy még a zsíros bőr esetében sem lehet célunk, hogy ilyen módon szárítsuk a bőrt, hiszen a végeredmény pontosan ellentétes lesz, azaz a bőr még több faggyú termelésével reagál majd.

Az SLS a másik problémás összetevő, ami gyakorta megtalálható a samponokban és a tusfürdőkben, azonban sajnálatos módon szintén szárító hatása van. Száraz és érzékeny bőr esetén érdemes inkább elkerülni, s helyette kíméletesebb megoldásokat keresni.

Az arclemosók típusai

Az arcbőr megtisztításához többféle készítmény közül válogathatunk, ám érdemes a döntés előtt a bőrtípusunkat is figyelembe venni. Amennyiben érzékeny a bőröd, akkor ideális lehet egy arclemosó habot választanod, hiszen ez igazán gyengéd gondoskodást biztosít. Ha elsősorban a szárazság az, ami gondot okoz, akkor a krémes lemosók fognak igazán jó szolgálatot tenni, hiszen azonnal szép, hidratált bőrt kapsz az alkalmazás után.

Az arctisztító folyadékokkal vagy micellás vizekkel a teljes smink könnyedén eltávolítható, s bátran alkalmazható a többi bőrtípus esetén. Arra azonban vigyázzunk, hogy ne feledkezzünk meg a vízzel történő leöblítésről ilyenkor sem!

A gondos és bőrünknek megfelelő arctisztító kozmetikum alkalmazásával tökéletesen előkészíthetjük bőrünket az ápolás további lépéseihez.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5