Skip to main content
zuhanykabin tisztaság homelux.hu

A fürdőszoba higiéniája létfontosságú, hiszen ez az a helyiség, ahol mosakszunk. Nemcsak a toalett vagy a mosdókagyló tisztán tartása fontos, hanem a zuhanykabinra is figyelmet kell fordítani. Nézzünk pár jól bevált praktikát a vízkövesedés ellen! 

A zuhanykabin: nem mindegy, milyet választunk

A fürdőszobai takarítás sokak számára rémálom. Pedig ez az a helyiség, ahol mindig patyolat tisztaságnak kell lennie, mert igen sok fertőzés forrása lehet a nem higiénikus fürdőszoba. Az egyik legnagyobb kihívást a zuhanykabin takarítása okozza, de a típustól is függ, hogyan kezdünk hozzá a vízkőtelenítéshez.

A Homelux webáruház zuhanykabin kínálatában is láthatjuk, hányféle modell létezik ebből a szaniterből. Vannak hátfalas zuhanykabinok és falsíkra szerelhetők is, kaphatók mélytálcával vagy tálca nélkül is.

Ha ebből a lakberendezési webáruházból rendelünk, akár beüzemelést is kérhetünk a termékhez, így biztosan tökéletesen lesz beállítva minden apróság, az ajtók megfelelően fognak zárni, és a vízvető is jó helyre kerül.

A zuhanykabin választása során azt kell figyelembe venni, mekkora az alapterület, és e szerint dönteni, hogy íves vagy szögletes modell lesz-e a megfelelő az otthonunkba. Lehet az ajtó kifelé vagy befelé nyíló, de görgőkön futó is.

Hogyan tisztítsuk a zuhanykabint?

A zuhanykabin tisztításának több összetevője van. Egyrészt a zuhanytálcára kell figyelmet fordítanunk, másrészt a hátfalra, illetve a csempékre, harmadrészt pedig az üvegajtókra is. És akkor még a zuhanyszettről, szappantartóról nem is beszéltünk! Mindegyik területen okozhat gondot a vízkő, közvetve pedig a penész is.

A legjobb, ha erre a célra készült tisztítószert vásárolunk, de sokan jobban kedvelik a házi praktikákat. Nagyon jó hatású az ecet, a citromsav és a szódabikarbóna is. Nézzünk utána, milyen arányban kell ezeket vegyíteni a vízzel, hogy megfelelő elegyet kapjunk.

Érdemes beszerezni egy olyan flakont, amivel be tudjuk spriccelni a területet. Természetesen a legnagyobb gondot a vízkő okozza, ezért - ha csak lehet - töröljük át zuhanyzás után az üvegfalakat, hogy a vízcseppek ne száradjanak rá.

Nagyon fontos a helyiség rendszeres szellőztetése is. Ha magas a páratartalom tusolás után, akkor nyissunk ablakot! Ezzel is segítjük a nedvesség távozását a fürdőszobából.

Milyen eszközöket használjunk a takarításhoz?

A fürdőszoba takarítása során vessünk be minden lehetséges eszközt. Törlőrongyok, szivacsok biztosan kelleni fognak, de papírtörlőt is vigyünk magunkkal. A zuhanykabin üvegajtajának megtisztításához a Homeluxnál kapható egy nagyon hasznos termék, az OMEGA üvegtisztító zuhanykabinokhoz. Ezzel egyszerűen és gyorsan haladhatunk, le lehet vele törölni a vízcseppeket az üvegfelületről.

Ne essünk kétségbe, amikor a takarításra kerül a sor, legalább hetente töröljünk át minden felületet, hogy a kórokozókat eltüntessük, a vízkövesedést megelőzzük. Ha maró anyagokkal dolgozunk, gondoskodjunk a szellőztetésről! Használjunk gumikesztyűt a takarítás során!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5