Skip to main content
praudadekor.hu dekoráció dísz

Napjainkban a szárított termések nagyon divatosak, hiszen önmagukban is szépek, emellett kreatív felhasználási lehetőségük határtalan. Bármilyen motívum elkészíthető az eltérő méretű és formájú termésekből, így egyszerűen készülhetnek csokrok, asztaldíszek

Sok virág száraz formájában is mutatós, de vannak olyan növények, melyeknek inkább a termését használhatjuk fel a díszítésnél. A koszorúk, ajtókopogtató létezése már elképzelhetetlen, főként a kültéri használatnál, hiszen tartósak és strapabíróak.

A szárított termés

A szárított termések változatossága bármilyen dekorációnak egyedi hangulatot kölcsönöz. Például a Prauda-Dekor Kft. szárított termés kínálatában találunk néhány különleges darabot is, mint például a lótuszvirág aranyozott termése. 

Az ünnepek közeledtével az igény a díszítésre megnő, bizonyos termések a téli ajtókopogtatók, koszorúk elkészítéséhez adnak kiváló alapot. Ilyenek többek között a tobozok, az éger vagy a bükk termése. A gyapot termése kis vattacsomókhoz hasonló, könnyen imitálható a segítségével a téli havas táj.

A termések szárításáról

Az otthoni virágszárításra találunk példát, hiszen sokan hobbiból saját maguk is így tartósítják emlékbe esküvői csokrukat, virágaikat. A szárított termések előállítása történhet napon szárítással vagy mesterséges módon.

Bármelyik módszert választjuk, a szárítás során a növény egészéből ki kell vonni a nedvességet. A folyamat hosszadalmas és szakértelmet is igényel, így érdemes a készen kapható szárított terméseket használni a dekoráláshoz. Ezek biztosan minőségileg kifogásolhatatlanok, és nem kell attól tartanunk, hogy a díszítés penészedni kezd, vagy bogarak lepik el.

Milyen termésekkel díszíthetünk?

A különböző szárított termésekből készült dekorációk - hasonlóan az élő virágokkal történő díszítéshez - eltérő jelentőséggel is bírhatnak. Nemcsak a szín és a formavilág, hanem a növények emocionális jelentése is hatással lehet a dekoráció hangulatára.

A lótusz jelentősége az ázsiai kultúrában igen nagy. Elsősorban egészségügyi előnyei miatt kedvelik, hiszen a friss növény levelei és virágai antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásúak. Virágából tea is készülhet, mely emésztési gondjainkat és a stresszt is csökkentheti. A lótusz termése egyedi, lyukacsos formája miatt kedvelt dekorációs elem a csokrok, asztaldíszek készítésénél. Aranyporba mártott változata tovább emeli a díszítés fényét.

A rusztikus formákra vágott mehagony szeletek közepén apró lyukak helyezkednek el, melyekbe bármit betűzhetünk. A termések különböző színárnyalatokra színezve is megvásárolhatóak, amivel további lehetőséget kapunk a kreativitásunk kibontakozására. 

Az olyan árnyalatok, mint például a rózsaszín és világoszöld a tavaszi és nyári hangulatú díszítésnél jönnek jól, míg a zúzmara, terrakotta és szürke színek a télies koszorúk, ajtókopogtatók elkészítésére használhatóak.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5