Skip to main content
cegesruha.hu

A multinacionális nagyvállalatok példáját követve a kis- és középvállalatok számára is egyre népszerűbbek a modern termelékenység növelő módszerek. Ennek az az oka, hogy a cégek versenyképesek szeretnének maradni az egyre bővülő piacon, amihez minden lehetőséget meg kell ragadniuk a fejlődésre

Hatékonyságnövelő eljárások bevezetése

Ezek a módszerek a vállalati folyamatokat rendszerezik, ezáltal igyekeznek megszüntetni a veszteségeket, a felesleges kiadásokat. Olyan munkakörnyezetet alakítanak ki, amelyben minden átláthatóan van elrendezve, a dolgozók rendet tartanak a munkaterületükön.

A rendezettséghez hozzájárul, hogy céges ruhában dolgoznak, mint például a Cegesruha.hu által készített szitanyomott póló. A vevőknek összességében az a benyomása alakul ki így a vállalatról, hogy ott minden optimálisan működik.

Mit jelent az 5S japán módszer?

Az 5S módszert a Lean vállalatirányítási stratégia részeként 1991-ben vezették be Japánban, s azóta az egész világon elterjedt. A módszer lényege, hogy olyan rendszert alakít ki, ami javítja a folyamatok áttekinthetőségét.

Olyan vállalati kultúrát teremt, amiben a dolgozók odafigyelnek a munkakörnyezetre, és tudatosan fejlesztik azt. Az üzleti partnerek és vevők azt tapasztalják a cégnél, hogy mindennek megvan a maga helye, rendezett környezetben, céges ruhában dolgoznak az alkalmazottak. A módszer bevezetése persze nem könnyű feladat, hiszen nagyon fegyelmezett munkamorált követel meg az alkalmazottaktól.

Első lépések az 5S felé

A vállalkozásodnál természetesen nem lesz egyik napról a másikra 5S, hiszen csak fokozatosan tudod kialakítani ezt a szemléletet. Az első lépés a munkafolyamatok optimalizálása, és az ahhoz szükséges eszközök helyének meghatározása.

A munkavégzés szempontjából felesleges dolgokat távolíttasd el a munkaterületről, amire pedig szükség van, legyen a használók számára könnyen elérhető helyen.

Követeld meg, hogy használat után, ha szükséges, tisztítsák meg a munkaeszközöket, és a gépek, műszerek rendszeresen legyenek karbantartva, hiszen ezzel a hosszú élettartamukat biztosíthatod.

A rend megteremtése tehát az első lépés, de ami még ennél is fontosabb az a rendezettség fenntartása. Ezt feliratozással, padlójelöléssel segítheted, hogy minden alkalmazott tudja, hogy minek, hol a helye.

Érdemes a munkaterületeket is padlójelöléssel meghatározni, ez balesetvédelmi szempontból is hasznos, és az üzleti partereid számára is szemmel látható, meggyőző eredményt mutat.

Miért rendelj céges ruhát a dolgozóknak?

A céges ruha egyrészt hozzájárul a rendezettség összképéhez, másrészt a munkavégzés szempontjából a legpraktikusabb öltözetben lesznek az alkalmazottaid. A céglogó reklám szempontjából is jó lehetőség a vállalkozásodnak, hiszen az elégedett dolgozó büszkén viseli, jelezve, hogy egy sikeres csapat tagja.

A vállalkozásodnál tehát fontos, hogy a folyamatok áttekinthető módon, optimálisan működjenek, amit csak rendezett munkakörnyezetben lehet megvalósítani.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5