Skip to main content
blackszerszam.hu

Van a gépjárművezető tanfolyamnak egy olyan része, amit nem minden tanuló kedvel. Ám mégis nagyon fontos, hogy a legalapvetőbb műszaki ismeretekkel felvértezzék a leendő autóvezetőket, hogy adott esetben a legalapvetőbb gondokat fel tudják ismerni

Ha nem mozdul, vagy leáll az autó, annak számos oka lehet. Nagyon sokszor az üzemanyag-ellátó rendszerrel van valami probléma.

Ha üzemanyag rendszert szerelsz

A Black Szerszám üzemanyag-ellátó rendszer eszközeinek oldalán számos olyan hasznos és fontos speciális szerszámot beszerezhetsz, amellyel hobby autószerelőként, de profi szakemberként is ellenőrizheted, hogy mi lehet adott esetben a probléma az üzemanyag-ellátást biztosító fontos rendszer működésében.

Egyszerűnek tűnhet, de alapvető felszerelési tárgy egy tölcsér. Ezzel tudod majd a rendszerben lévő üzemanyagot egy tartályba tölteni. Hogy az üzemanyag-vezetéket le tudd választani a tartályról, kell majd speciális üzemanyag-vezetéket leválasztó szerszám és a bilincsek meglazításához, vagy meghúzásához pedig fogó. Ezekkel majd nem sérted meg az alkatrészeket, és ugyanolyan jól “muzsikálnak” majd a visszaszerelésük után is.

Hogy ne legyél nyomás alatt

Nem árt persze, ha tudod, hogy egyáltalán mekkora az üzemanyag-nyomás a rendszeren belül. Ezzel hengerenként megmérheted a maximális kompresszió-végnyomást, és így egyszerűen kiderítheted, hogy tényleg mire lesz majd szükséged. Sok esetben ezzel a probléma gyökeréig juthatsz, és nem kell például feleslegesen új benzin- vagy gázolajszivattyúra költened. 

Otthon mindenképp nagyon hasznos ez, de szerelőként szinte már mondhatni kötelező. Készletben is árusítják sok gyorscsatlakozóval, amelyekkel sokkal egyszerűbben és hatékonyabban el lehet végezni a létfontosságú méréseket.

Ellenőrzés és a szerelés olajozottan

A kompressziómérés nagyon sok benzines, belsőégésű motorral kapcsolatos probléma okának a feltárásában nyújt segítséget mindazoknak, akik értenek az ilyen adatok értelmezéséhez. A kopott dugattyúgyűrűk nagyon sokszor a kellemetlenségek forrásai, de a kiégett szelepek vagy a kiégett fejtömítések számlájára is írhatók hasonlók. 

Ha hatékony eszközöket használsz, akkor már a problémák kialakulásának lehetősége is nagyon nagy mértékben minimalizálható. Például az olajcserét sokan maguk végzik el otthon. Ha ehhez van megfelelő szerszámkészlet, akkor minden sokkal egyszerűbben megy ilyenkor is. 

Olajszivattyú persze elengedhetetlen az olajcsere szakszerű elvégzéséhez. Ha ez nem lenne, akkor kézi munkával kellene a rendszerben lévő olajat eltávolítani, ami igencsak időigényes és nagy rendetlenséggel és kosszal járó folyamat volna. A sok beszerezhető eszköz közül azonban olyat vegyél, ami kompatibilis a te gépjárműveddel. Vannak elektromos és kézzel működtethető modellek.

Ha megfelelő szerszámokat és szerszámkészleteket választasz, az üzemanyag-ellátó rendszer szerelése is gyerekjáték lesz.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5