Skip to main content
biborfestek.hu festés felújítás

 A felújítási munkálatok során az egyik legfontosabb munkafolyamat a festés, amihez nemcsak a megfelelő alapanyagokat kell kiválasztani, hanem a megfelelő szerszámokat is. Elvégre azok is nagymértékben befolyásolják, hogy mennyire lesz gyors, illetve kényelmes a munka.  

Arról nem is beszélve, hogy a végeredményen is meglátszik majd, hogy a munkavégzés során milyen szerszámokkal dolgoztunk. Ha nem akarod a véletlenre bízni a dolgot, akkor tekintsd meg a Bíborfesték Üzletház festőszerszámait, itt ugyanis megtalálod, amit keresel!

Ha pedig tudni szeretnéd, hogy melyek a legfontosabb munkaeszközök, illetve kellékek, amikre biztosan szükséged lesz, akkor olvass tovább, ebben a cikkben ugyanis elmondjuk!

Festékes vödör és festőhenger

A festékes vödör, illetve a festőhenger alapvető szerszámoknak számítanak, amikor a festés kerül napirendre. A vödörbe kell ugyanis beleönteni az alapanyagot, amit fel akarunk hígítani vízzel, vagy amit össze akarunk keverni más festékkel az optimális színhatás eléréséhez. Majd pedig a festőhengert ebbe a keverékbe merítjük bele, hogy aztán fel tudjuk vinni a falra.

Mindenképp olyan vödröt válasszunk, ami elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne a megfelelő mennyiségű, hígított vagy kevert festék. Ami pedig a festőhengert illeti, a hosszabb szőrű fajtákkal hagyományos diszperziós festékeket, Pl.( Héra, Inntaler), a rövidebb szőrűeket pedig az előrekevert gélesített festékekhez ajánljuk. Pl. (Platinum, Héra Prémium, Magnat festékek)

Lehúzó rács

Egy lehúzó rács is nagyon hasznos tud lenni a festés során, hiszen a festékbe mártott hengerről le kell csepegtetni a felesleges anyagmennyiséget. Ezt pedig úgy tudjuk megtenni a leghatékonyabban, ha végighúzzuk a vödörre szerelt rácson. 

Festőszalag és takarófólia

A munkát aligha tudjuk elkezdeni festőszalag és takarófólia nélkül, így azok is szerepelnek a legfontosabb szerszámok és kellékek listáján. A fóliával alaposan be kell burkolni azokat a felületeket, például csempét, parkettát vagy szőnyeget, amit nem akarunk összefestékezni, illetve a bútorokat és egyéb lakberendezési tárgyakat is megóvhatunk a használatával.

A festőszalaggal pedig le kell ragasztani a széleket, sarkokat, kereteket, illetve minden olyan kisebb részt, ami közel van a festendő felülethez, de amire nem akarunk rámenni a festékkel. 

Festőecset

Természetesen a munkához szükség lesz különböző méretű és sörtéjű ecsetekre is, amikkel a nagyobb, illetve a kisebb, nehezebben hozzáférhető helyeken is gyorsan és kényelmesen tudunk dolgozni. A lapos ecsetekkel például jól tudunk dolgozni a nagyobb falfelületeken, míg a vékonyabb, hegyes ecseteket hatékonyan tudjuk alkalmazni a szélek mellett, amikor aprólékosabb munkára van szükség.

Ezek tehát a legfontosabb munkaeszközök, szerszámok, illetve kellékek, amiknek feltétlenül kéznél kell lenniük festés során. Ha még nem rendelkezel velük, akkor minél hamarabb szerezd be őket egy olyan megbízható webshopból, mint amilyen a Bíborfesték Üzletház!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5