Skip to main content
N&D kutyatáp petguru.hu

Most már igazán benne járunk a nyárban, a hőmérő higanyszála az egekben, a hőség pedig nemcsak minket embereket, hanem bundás kedvenceinket is megviseli. Ilyenkor megfigyelhető, hogy némely kutyának az étkezési szokásai is megváltoznak, ezért adott esetben érdemes lehet egy kicsit alakítani az etetés módján is

A napi mennyiség elosztása több kisebb adagra

A kánikulában te is bizonyára azt tapasztalod, hogy nincs olyan jó étvágyad, mint máskor. Ez a kutyák esetében is előfordulhat. Ilyenkor ne erőltesd az evést, hanem egyszerűen oszd el kisebb adagokra a napi mennyiséget.

A nyári hónapokban igen praktikus a száraztáp, javasoljuk, hogy próbáld ki az N&D eledeleket a Petguru kínálatából. A szárazeledel ugyanis sokkal jobban bírja a magasabb hőmérsékletet. A nedves, konzerv eleségek a melegben sajnos hamar megromlanak; amit például reggel az állat táljába raksz, az estére már biztosan nem lesz jó.

Ezért is ajánlott több kisebb adagra elosztani a napi mennyiséget, és egyszerre csak annyit odatenni a kutya elé, amennyit rövid időn belül el is fogyaszt. Az esetleges maradékot a következő étkezésig tedd el a hűtőbe, semmiképp se hagyd kinn a melegben.

Finom, hideg falatok

A hőségben mindenkinek jól esnek a hideg ételek, ám mielőtt az a kósza gondolat fogalmazódna meg benned, hogy kedvencedet is megkínálod egy kis jégkrémmel, jobb ha tisztázzuk, hogy ez nagyon nem jó ötlet.

Kényeztesd olyan hideg finomságokkal, amik nem károsak a számára. A legegyszerűbb, ha a konzerv eledelt fogyasztás előtt pár órával beteszed a hűtőbe, így kellemesen hűvös lesz, mire eljön az etetés ideje. Biztos, hogy a kutyának nagyon jólesik majd ez a hűvös nyalánkság.

Ha konzerv helyett száraztáppal eteted kedvencedet, akkor sincs veszve a dolog, ugyanis azt is megteheted, hogy a tápszemeket felöntöd némi hideg vízzel, így tulajdonképpen egy hűsítő “leves” keletkezik, ami azért is remek, mert így az evéssel egy időben a folyadékpótlásról is gondoskodik. 

A vízbe dobhatsz néhány szem jégkockát is, hogy még jobban lehűtsd kedvencedet azokon a napokon, amikor “kutyameleg” van. 

Etetés a reggeli és esti órákban

Még a legnagyobb hőségre is igaz, hogy az éjszakai órákra szerencsére enyhül egy kicsit az idő, és elviselhetőbb lesz a hőmérséklet. Érdemes megpróbálni, hogy a kora reggeli, illetve az esti órákra időzíted az etetést, hátha ekkor már jobb lesz a kutya étvágya is. Ha a nappali kánikulában nem is kívánja az ételt, később biztosan megéhezik. 

Víz, víz és víz!

Melegben az emberek és az állatok szervezete is több vizet veszít, így értelemszerűen a napi folyadékbevitelnek is ezzel arányosan nőnie kell. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a kutya előtt mindig legyen friss, tiszta és hideg víz.

Érdemes naponta többször is cserélni az itatótál tartalmát, hiszen ahogy te sem szívesen iszol langyos, poshadt vizet, úgy kutyádnak sem nagyon lesz gusztusa hozzá. Ellenben a kellemesen hűvös, friss vízből szívesen kortyolgat majd. 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5