Skip to main content
helia-d.hu arcápolás

A bőrápolásban is léteznek olyan hatóanyagok, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen számos kedvező hatással bírnak, ezért a használatukat érdemes beépíteni a napi rutinba. Ilyen például a retinol, illetve cikkünk két “főszereplője”, a C-vitamin és a hyaluronsav is.  

Miért hasznos a bőr számára a C-vitamin?

Az említett hatóanyagokat célszerű koncentráltabb formában alkalmazni, a Helia-D arcápoló termékei között is több olyan szérumot találunk, ami tartalmazza őket. A szérumok előnye a krémekkel szemben, hogy magasabb koncentrációban találhatóak meg bennük az egyes hatóanyagok, így látványosabb hatást is nyújtanak. 

A C-vitamint mindenki jól ismeri, de általában, mint étrend-kiegészítő gondolunk rá, hiszen ebben a formában terjedt el igazán a köztudatban. Mivel erősíti az immunrendszert, ezért sokan használják betegségek kiegészítő kezeléseként vagy megelőzésre. 

Ám a C-vitamint a kozmetikai ipar is előszeretettel alkalmazza, hiszen erős antioxidáns hatással rendelkezik, ezáltal védelmet nyújt a bőrt károsító szabad gyökök ellen. Emellett serkentően hat a kollagéntermelésre, ragyogóbbá és egységesebbé teszi a bőrt. Ám amiért különösen népszerű, az a pigmentfolt-halványító tulajdonsága. A zavaró elszíneződések ugyanis sokak bőrén megjelennek, a többség pedig bármit megtenne, hogy megszabaduljon tőlük. A C-vitamin rendszeres használattal képes elhalványítani őket.

További előnyös tulajdonsága, hogy fokozza a fényvédő kozmetikumok hatékonyságát, ezért kiválóan kiegészíthető (de nem helyettesíthető!) vele a mindennapos fényvédelem.

Néhány szó a hyaluronsavról

A hyaluronsav ugyancsak kedvelt kozmetikai hatóanyag, ami nem véletlen. Annyit elöljáróban érdemes tudni, hogy a bőrben természetes módon is előfordul, viszont ahogy idősödünk, úgy csökken a mennyisége. Mivel főként nedvességmegkötő hatásáról ismert, ezért minél kevesebb található belőle a bőrünkben, az annál szárazabb és ráncosabb lesz.

Ám ha külsőleg szérum vagy arckrém formájában pótoljuk a hiányzó hyaluronsavat, azzal látványosan lelassíthatjuk a bőr öregedésének folyamatát, és tovább élvezhetjük a sima, üde arcbőrt.

A hyaluronsavból többféle molekulasúlyú változat létezik, és bár mindegyik kiválóan képes megkötni a nedvességet, mégis más-más módon hatnak. A legjobb tehát, ha egyszerre többfélét is alkalmazunk, viszont egy jó minőségű kozmetikum nem csupán egyetlen fajtáját tartalmazza.

Mikor használjuk őket?

Ha olyan szérumot választunk, amiben hyaluronsav és C-vitamin is van (mint például a Helia-D Hydramax széruma), akkor ezt reggel és este is érdemes alkalmazni. Ha e két hatóanyag külön-külön termékben található, akkor a C-vitamint tartalmazót lehetőleg reggel, a hyaluronosat pedig este alkalmazzuk.

Mellette ne feledkezzünk meg nappal a fényvédelemről, este pedig a hidratálásról, valamint érdemes hetente 2-3 alkalommal kémiai hámlasztó segítségével eltávolítani az elhalt bőrsejteket.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5