Skip to main content
csomagnet.hu

Eddig általában úgy volt lehetőség csomagok feladására, hogy a posta nyitvatartási idejében kellett az embernek szabaddá tennie magát, hogy eljusson az intézménybe, kivárja a sorát és feladja a küldeményét. A változó munkarendben dolgozók ezt még valahogy meg is tudják oldani, de akiknek a munkavállalási ideje egybeesik a posta nyitvatartásával, azok bizony bajban szoktak lenni

A postai csomagpontok a megoldások a kérdésre

A hazai posta erre is megoldást kínál már az országszerte több, mint 3000 helyen lévő átvevőhelyek segítségével. A Csomagnet.hu gyűjtőportál az MPL csomagautomatái helyét is összesíti és lehetővé teszi, hogy oldalukon közvetlenül feladjuk küldeményünket valamelyik csomagponton keresztül.

Ez az új és praktikus csomagfeladási lehetőség nem csupán azoknak kedvez, akik sűrű munkabeosztással rendelkeznek és csak a nyitvatartási időn kívül tudnak csomagot feladni vagy felvenni, hanem azoknak is, akik előnyben részesítik a rugalmas, kényelmes és gyors csomagfeladást, ahol nem kell sorban állni, várakozni.

Nem utolsósorban meg kell említeni a költséghatékonyságot is, hiszen csomagautomatában küldeményt feladni jóval kedvezőbb, mintha a háztól házig szolgáltatást választjuk.

Az MPL csomagautomatákról

Hazánk első számú kézbesítő cége, a Magyar Posta már hat éve bevezette a csomagpontos szolgáltatását, amelyek 0-24 órában üzemelnek. Ahogy minden csomagautomata, itt is rekeszek, dobozok találhatók, melyek érintőképernyős felülettel rendelkeznek. Az érintőképernyő segít minket és küldeményünket beazonosítani. A kezelőfelületen egy bankkártyaterminált is elhelyeztek, így a helyszínen fizetésre is van lehetőség.

Az ország több, mint 3000 pontján elhelyezett postai csomagautomaták mindegyikére jellemző, hogy forgalmas, jól megközelíthető helyeken, központi tereken helyezkednek el, mint pl. benzinkutaknál, bevásárlóközpontoknál. Elmondható, hogy szinte minden település pár kilométeres vonzáskörzetében található legalább egy automata.

Ez a megoldás a posta logisztikájának is kedvező, hiszen a postai kézbesítők ugyanannyi idő alatt jóval több csomagot tudnak átvenni és kézbesíteni is, elvégre csak ürítik a rekeszeket és nem kell háztól házig járniuk.

Csomagfeladás és átvétel csomagautomatával

A csomagfeladás rendkívül gyorsan megtörténhet a Csomagnet.hu MPL oldalán. Mindössze be kell írni a csomag adatait, a kívánt fizetési módot, a címzett és feladó adatait. Ki kell választani a hozzánk legközelebb eső csomagautomatát, valamint ha a címzett is ott veszi át, a hozzá közel eső vagy preferált pontot is. Ha minden megvan, már csak el kell vinni a küldeményt a kiválasztott postai csomagautomatához.

A csomagok átvétele még a feladásnál is egyszerűbb automaták esetében. Az e-mailben vagy SMS-ben kapott kódot és a telefonszámunkat csupán be kell írni az automata kezelőfelületébe. Az azonosítás után magától kinyílik a rekesz, amely a küldeményünket rejti és már kézbe is vehetjük a számunkra oly kedves holmit.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5