Skip to main content
petro-nyilaszaro.hu

 Ha éppen építkezünk, vagy egy komolyabb lakásfelújítást tervezünk, akkor biztosan a művelet része lesz a nyílászáró kialakítása. Ez lehet egy új beszerelése vagy a jelenlegi cserélése, minden esetben alaposan oda kell figyelni az egyes lépésekre. A legtöbb probléma akkor merül fel, ha nem vizsgáltuk meg alaposan a beszerelni kívánt nyílászáró méreteit.  

A nyílászáró beszerelése nem egy egyszerű feladat

Már önmagában a beszerzés során is lehet kihívásokba ütközni, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy először meg kell találni a megfelelő szolgáltatót, aki az egészben segíteni tud. Szerencsére a PET-RO Nyílászáró szolgáltatásai mindenkinek elérhetőek, így könnyedén meg lehet oldani ezt a kihívásokkal teli műveletet.

Az egyik legnagyobb kérdés, ha új nyílászárókról van szó, hogy pontosan mekkorára van szükség? De most erre is megadjuk a választ!

A beltéri ajtó mérete

Ha beltéri ajtóról van szó, akkor sokszor kellenek olyan paraméterek, tulajdonságok, amelyekről először fogalmunk sincsen. Ez teljesen normális, mivel speciális adatokról beszélünk, amit mindig szakembernek kell meghatározni. Nem sokan rendelkeznek olyan szemmértékkel, hogy ránézésre meg tudják állapítani, hogy centiméterre, de akár milliméterre pontosan mekkora eszközre van szükség.

Ha egy minőségi ajtót szeretnénk beszerelni, akkor az alábbi adatokat kell kiderítenünk:

  • fal vastagsága
  • falnyílás mérete
  • a szabad falfelület nagysága

Nagy hangsúlyt kell fektetni a mérésre, nem szabad csak úgy körülbelül meghatározni a centimétereket. Itt milliméter pontosságra kell megmérni az egyes paramétereket. Sokszor egy egycentis, de akár pár milliméteres eltérés is elegendő ahhoz, hogy a megvásárolt ajtó ne férjen be. Ha ezt megtörténik, az rengeteg kellemetlenséggel jár, mivel az esetek többségében ezt nem lehet ott azonnal, a helyszínen megoldani.

Felejtsük el a házi megoldásokat

A magyar ember leleményes, szokás mondani, pláne, ha valamilyen otthoni feladat elvégzéséről van szó. Mindenki hallotta már a “megoldjuk okosba” kifejezést, de a nyílászárók esetében jobb erről a lehetőségről lemondani. Érdemes az egész műveletet profi szakemberekre bízni, akik napi szinten végzik el beltéri ajtók vagy ablakok felszerelését.

A mérés során milliméteres pontosságra van szükség, valamint arra, hogy már ránézésre meg lehessen állapítani azt, hogy milyen nyílászáró lesz a megfelelő az adott helyszínen.

Minőségi termékekből nincs hiány

Ha nyílászáróról van szó, akkor ma már többféle kialakítás közül lehet válogatni. Választhatunk fa-, alumínium- és műanyag ablakot, ajtót is. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya, minden attól függ, hogy mi pontosan milyen funkciókat részesítünk előnyben.

Ezért is fontos már a tervezés során felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel, és konzultálni az egyes lehetőségekről, hogy a beszerzés során egyértelmű legyen, pontosan mire is van szükségünk.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5