Skip to main content
beton gyeprács mesterekfutara.hu

Nagyon fontos, hogy otthonunk belső tereit az igényeink szerint alakítsuk ki, de nem szabad megfeledkeznünk a szabadtéri területekről sem. Azok ugyanúgy hozzátartoznak az ingatlanunkhoz, és meghatározzák annak kényelmét, funkcionalitását, esztétikáját.

Sokan vacillálnak azon, hogy leburkolják-e térkővel az udvarukat, vagy inkább gyepfelületet alakítsanak ki rajta. A beton gyeprács alkalmazása egyfajta köztest megoldást jelent, és ezáltal kitűnő alternatíva lehet azok számára, akik végül e kérdésben nem jutnak dűlőre. A MesterekFutára térkövei közül könnyen kiválaszthatják azt a típust, ami elnyeri a tetszésüket, így rövid időn belül el is kezdődhet a munka!

Ebben az írásunkban bemutatjuk ezt az egyre többek által kedvelt burkolattípust, amivel nagyon különleges végeredményt lehet elérni. Ha kíváncsi vagy, hogy mit érdemes tudni róla, akkor mindenképp tarts velünk!

Mi az a beton gyeprács?

Ahhoz, hogy megértsük a benne rejlő lehetőségeket, először is tisztában kell lennünk azzal, hogy mi is az a beton gyeprács és hogyan néz ki. A térkövek nagy többségében egybefüggő felületet képeznek az udvaron, vagyis nincs az elemek között hézag. Gondoljunk például egy teljes egészében betonnal kiöntött vagy téglakővel kirakott területre.

Ezzel szemben a beton gyeprács rácsos szerkezettel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a szélei betonból készülnek, belül viszont üregesek, aminek köszönhetően ott szabadon kinőhet a fű. 

Miért érdemes mellette dönteni?

A tömör betonnal vagy téglakővel ellentétben a beton gyeprács sokkal természetesebb megjelenést kölcsönöz az udvarnak, hiszen a beton mellett zöld területet is látni fogunk rajta. Ennek nemcsak esztétikailag van előnye, hanem az engedélyek kikérése miatt is, ugyanis egy beton gyepráccsal burkolt terület 50%-ban zöldfelületnek tekinthető. 

Szintén mellette szól, hogy a nyári forróságban kevésbé melegszik fel, mint a többi burkolat, és a lerakása is egyszerűbb, mert például nincs szükség szegélykövek használatára, ami jelentősen felgyorsítja a munkafolyamatot. Teherbírás tekintetében sem lehet rá panaszunk, ugyanis kibírja a normál autóforgalmat.

Mik a hátrányai?

Jóformán az egyetlen hátránya az, hogy nehéz megfelelően karbantartani a hézagokban kinövő füvet. A betonrészek felforrósodása miatt a fű könnyen “kiéghet” és a nehéz hozzáférhetőség miatt a fűnyírás sem egy egyszerű művelet.

Válassz minőségi alapanyagokat!

Nem vitás, hogy nagyon szép látványt nyújt egy egész területén gyeppel bevetett udvar, ugyanakkor sok esetben az is fontos lehet, hogy kellőképpen terhelhető legyen, például ha járművekkel is közlekedni szeretnénk rajta.

Ha nem tudod eldönteni, hogy betont vagy gyepet válassz-e, akkor számodra is tökéletes alternatíva lehet a beton gyeprács, aminek megvan az az előnye, hogy bár kemény, strapabíró felületet képez, bizonyos mértékben lehetőséget ad a füvesítésre is. 

A szükséges alapanyagok beszerzéséhez látogass el a MesterekFutára webshopjába, ahol megtalálod a dekoratív, hosszú távon is tartós térköveket!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5