Skip to main content
konyha felújítás bútor

A konyha felújítása egyrészről egy mérhetetlenül izgalmas tevékenység, hiszen a régiből egy teljesen új enteriőrt varázsolunk, másrészt pedig egyben egy stresszes feladat is, hiszen attól függően, hogy van-e megfelelő kínálat, amelyből tudunk választani, illetve szakember, aki időre jön és összeszereli, adódhatnak kellemetlen meglepetések. 

Hatalmas választék konyhabútor tekintetében is

A kínálat mennyiségét illetően mindenképpen van megoldás, ha megnézzük a Gemini-Duo webáruház konyhablokk választékát, de ha valaki mégis külön elemekből szeretné összerakni a konyháját, vagy pedig csak egy-egy rész felújítására van szüksége, ebben a webáruházban ahhoz is megtalál minden kelléket.

Régebben, ha azt a szót hallottuk, hogy konyhablokk, akkor valamilyen egyszerű, gyorsan összerakott elemes bútorra gondolhattunk, ami inkább csak praktikus volt, mint sem szép. A praktikusság is sokszor megkérdőjeleződött, hiszen annyira kompakt bútorról volt szó, hogy az elemek sorrendjén sem lehetett változtatni.

A konyhablokkok napjainkban már rendkívül szerteágazó formatervezésűek, és ami talán a legfontosabb, hogy azoknál a termékeknél, ahol jelölve van, többféle elrendezésben is összeszerelhetőek. Ezeket a különböző ábrázolású fotók is mutatják.

Konyhablokk vagy elemekből összerakott bútor?

Ez az első és leglényegesebb kérdés, amit el kell tudnunk dönteni, ha arról van szó, hogy új konyhát szeretnénk vagy új lakásba költözünk és ott kap a konyha egy vadonatúj garnitúrát. Még egy harmadik lehetőség is adódhat, ha megkérünk egy asztalost, hogy tervezzen és készítsen el a számunkra egy konyhabútort. Ez utóbbi megoldás a leginkább idő- és költségigényesebb, hiszen napjainkban egyre ritkábban találunk szakembert, másrészt a tervezés és munkadíj költségei jóval meghaladják a webáruházak konyhablokkok és elemes garnitúrák költségeit.

Elemes konyhabútor beszerzése akkor javasolt, ha olyan a konyha alaprajza, hogy nem teszi lehetővé előregyártott konyhablokkok elhelyezését, pl. a nyílászárók úgy helyezkednek el, vagy több oldalra kell az egyes elemeket elhelyezni. Természetesen akkor is az elemes bútorok nyújtják a megoldást, ha azok között külön-külön találunk megfelelőt vagy ami nekünk tetszik.

A konyhablokkok előnyei

Ha egy konyhablokkra esik a választásunk, biztosak lehetünk benne, hogy a színek, a stílus összhangban lesznek. Nem találkozunk majd méretbeli hibákkal, mint ahogy a konyhába oda nem illő, zavaró részletekkel sem. A helykihasználást professzionális szintre emelhetjük, hiszen gyakorlatilag személyre szabott megoldások közül választhatunk. Így mindenből annyi és olyan formában lesz jelen a konyhában, amiből és amennyire szükségünk lesz és mindez teljes egységben, hiszen egy komplett konyhabútor-garnitúráról beszélünk.

A konyhablokkokat még az is jellemzi, hogy a legpraktikusabban alakították ki az egyes elemek egymáshoz viszonyított elhelyezését, így a különféle konyhai kisgépeknek (pl. mikrohullámú sütő) is éppúgy jó helye lesz, mint a tűzhely sütőjének vagy a hűtőnek.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5