Skip to main content
arcápolás pattanás elynslab.hu

Sokan elmondhatjuk magunkról, hogy a gyulladt pattanások hosszú éveken át megkeserítették a fiatalkorunkat, sajnos azonban vannak olyanok, akik még felnőttkorukban sem tudtak búcsút inteni nekik, és azóta is küzdenek velük.  

Szerencsére nem teljesen reménytelen a helyzet, ugyanis van néhány “aranyszabály”, amit ha következetesen betartunk, akkor elkerülhetjük, hogy kialakuljanak a pattanások, s ezáltal elérhetjük, hogy a bőrünk állapota javuljon.

Természetesen nagyon fontos, hogy a megfelelő arcápolási termékeket használjuk, ezeket megtaláljuk az Elyn's Lab Cosmetics webshopjában. Ugyanakkor ezenkívül van néhány általános tudnivaló, amivel tisztában kell lenni ahhoz, hogy tudatosan tudjuk kezelni ezt a sok bosszúságot okozó bőrproblémát.

Nézzük, hogy melyek ezek!

Először is kell egy jó alaprutin!

Bármilyen bőrproblémával is küzdünk, mindenekelőtt egy jól működő, a saját bőrünk típusának, egyedi igényeinek megfelelő arcápolási rutint kell kialakítanunk. A sok, pattanás ellen csodaszerként emlegetett kozmetikumok hallatán hajlamosak lehetünk arra, hogy gondolkodás nélkül beszerezzük, majd nagy lelkesen elkezdjük használni azokat.

Ha azonban az alaprutinunk nincs megfelelően kialakítva, és ami legalább ennyire fontos, azt nem alkalmazzuk minden nap, akkor a termékek nem fogják tudni kifejteni azt a hatást, amit várunk tőlük - és amire egyébként képesek is lennének. 

Ha úgy érzed, egyedül nem boldogulsz vagy szeretnél biztosra menni, akkor egy szakember segítségét is kikérheted, aki összeállít neked egy személyre szabott alaprutint.

Figyelj erre, amikor kozmetikumokat választasz!

Nagyon fontos, hogy amikor a megfelelő arcápolási termékek között válogatsz, akkor odafigyelj bizonyos dolgokra. Mindenképpen kerüld például az erősen habzó, szárító hatású készítményeket, azokkal ugyanis ellentétes hatást érhetsz el. Azzal, hogy kiszárítják a bőrödet, még inkább serkentik a faggyútermelést, ami a pattanások kialakulásához vezet.

Emellett kerüld az úgynevezett komedogén kozmetikumokat is, mert azok pattanásokat okozó összetevőket tartalmaznak. És még egy lényeges dolog: a zsíros vagy kombinált bőrnek is szüksége van hidratálásra, válassz olyan hidratálót, ami kifejezetten ezekre a bőrtípusokra van kifejlesztve!

Használd ezeket a szérumokat!

Ha kialakítottad az alaprutinodat, akkor jöhetnek a pattanások ellen hatékony “fegyvert” jelentő szérumok, melyekben megtalálható a niacinamid, a retinol és a szalicilsav, azaz a hámlasztó összetevők. 

Az arcbőrünkön kialakuló gyulladt pattanások nagyon zavaróak tudnak lenni, hiszen amellett, hogy akár fájdalmasak is lehetnek, nem nyújtanak túl esztétikus látványt, ez pedig az önbizalmunkra is hatással lehet.

Ha azonban tisztában vagyunk a fent említett tudnivalókkal, és a megfelelő kozmetikumokat tudatosan megválasztva kialakítunk egy szuper arcápolási rutint, akkor hatékonyan felvehetjük a harcot ellenük!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5