Skip to main content
seo101.hu Google keresőoptimalizálás

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A Google új vizuális elemekkel frissíti a keresési hirdetések megjelenését, ezzel kiemelve a vállalkozások logóit és nevét.

Egészen merész lépésre szánta el magát a keresőóriás, mégpedig egy olyan hirdetési frissítés bevezetésével, amelyek magukban foglalják, hogy a „hirdetés” címkét a felhasználó eltávolíthassa, ellenben a vállalkozások nevének és logójának hozzáadását lehetővé teszi.

Ezzel a Google Ads hirdetések könnyebben megkülönböztethetők lesznek az organikus eredményektől.

Vállakozások neve a Google keresési hirdetésekben

A Google nemrég megváltoztatta a webhelyek kezdőlapjainak keresési kódrészleteit, mégpedig úgy, hogy a cím címke helyett a webhely nevét jeleníti meg, mostantól viszont a vállalkozásnevek lesznek a keresési hirdetések legfelső vizuális elemei. Korábban ugyanitt a landoló oldal URL-je jelent meg, majd csak azután jött a hirdetés címének a szövege.

Ez a megjelenési módszer továbbra is marad, és előnye, hogy nyilvánvalóbbá teszi a vállalkozás nevét.

Ez a változtatás több esetben is hasznos lehet, de leginkább akkor, ha egy vállalkozás egy versenytárs kulcsszavaira tesz ajánlatot. Így a kereső számára egyértelmű lesz, hogy melyik vállalkozás webhelyét keresik fel, amikor bármilyen hirdetésre kattintanak.

Logók a Google keresési hirdetésekben

A vállalkozások nevének megjelenítése mellett a Google mostantól a cégek logóit is megjeleníti a keresési hirdetésekben, ezzel tovább segítve a keresőt abban, hogy nyomon kövesse, melyik vállalkozás fizet a hirdetésért.

Ezzel tulajdonképpen a keresőoptimalizálás során a TOP pozícióba juttatott weboldalak előtt hangsúlyosabban jelennek meg a Google Ads hirdetések. Az organikus keresési eredmények általában szövegesek, jobb oldalon elhelyezett indexképpel, viszont ez is csak időnként jelenik meg.

Míg a Google hirdetések bal felső sarkában lévő üzleti logó mostantól a keresési hirdetések kizárólagos jellemzője lesz, így kódrészletében is elkülönül az organikus listától.

Az újítás arra érkezett válaszul, hogy a Google-t sok kritika érte, miszerint a hirdetések kinézetében nagyon hasonlítanak az organikus eredményekhez.

Szponzorált címke (tag) a Google keresési hirdetésekben

A „hirdetés” címkét teljes mértékben megszünteti a Google, cserébe viszont a „szponzorált” címkét jeleníti meg.

A tervek szerint a változások fokozatosan érkeznek elsősorban mobileszközön, de később asztali környezetben is, és hasonló élményt nyújtanak majd.

Egyelőre csak a jogosultsági feltételeknek megfelelő hirdetők hirdetéseinél jelenik meg a vállalkozás neve és logója.

A jogosultsági feltételeket is összefoglalta a Google:

- a fiók 90 napnál régebbi

- megfelel a Google hirdetési irányelveinek

- a fiók aktív kampányokkal rendelkezik

- a fiók aktív szöveges hirdetésekkel rendelkezik, és legalább van 28 napja futó keresési kampányokra fordított kiadás

- a fiók egy jogosult ipari ágazathoz tartozik (kizárva kényes tartalmi ágazatok: alkohol, szexuális tartalom, szerencsejáték, egészségügy)

- a fiók befejezett Google hirdető-ellenőrző programmal rendelkezik

Amennyiben teljesülnek a feltételek a Google Ads feltérképezi a céloldalt, hogy megtalálja a vállalkozás nevét és logóját, amit automatikusan hozzáad a kampányokhoz.

Alternatív megoldásként lehetőség van arra, hogy manuálisan is hozzáadjon és eltávolítson vállalkozás nevet és logót az egyes kampányokból a felhasználó. Természetesen a Google felülvizsgál minden nevet és logót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelnek a Google Ads irányelveinek, valamint a formátumra vonatkozó követelményeknek.

Amennyiben nem tud automatikusan megjeleníteni vállalkozás nevet, akkor az URL-ből származó domain nevet fogja megjeleníteni, valamint hozzáad egy kék földgömb ikont, amennyiben a hirdető logója nem felel meg a formátumnak, vagy nem található a webhelyen.

Amikor a fejlesztés elérhető, az új cégnév és logó automatikusan megjelenik, de a Google értesítést is küld a hirdetőknek.

Forrás: seo101.hu - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Firmbee képe a Pixabay -en.

TOP 5