Skip to main content
radiátor csere vizszerelo-budapest.hu

A fűtésrendszer esetében kulcsfontosságú kérdés, hogy biztosan minden egység megfelelően működik-e. 

Mivel a technológia rohamos léptekben fejlődik, érthető módon a radiátor csere is előtérbe kerül bizonyos időközönként.

A megszokottnak mondható, még legelső szériát képviselő öntöttvas radiátorok már korántsem felelnek meg az elvárásoknak. Az acéllemez, illetve alumínium szerkezetek mind a súlyukból, mind a szerelhetőségükből adódóan praktikusabbnak számítanak. A hatásfokuk is magasabb, mert hamar átmelegszenek és jól átadják a hőt a levegőnek. A radiátorcsere ennél fogva megtérülő befektetés, amiben megéri gondolkodni.

Radiátorcsere a rögzítés tekintetében

A radiátorcsere alkalmával olykor a csővezetékek is újításra szorulnak, hiszen a szerelvények akkor látják el ideálisan a feladatukat, amennyiben azok egymással kompatibilisek. A hegesztés manapság már közel sem annyira hatékony, mert a varratok mentén az állandó hőingadozások miatt repedések jöhetnek létre, amik szivárogni fognak. A préselés egy korszerű technológia, amivel csökkenthető a sérülések kockázata és ezzel együtt a javítások szükségessége is. A csövekhez történő közvetlen kapcsolódás általában speciális csatlakozókon keresztül történik, amik esélyt kínálnak a leszerelésre, amennyiben a későbbiekben újból szóba jön a radiátorcsere.

Mindig legyen szakemberre bízva a radiátorcsere!

Érdemes alaposan megtervezni a radiátorcsere minden lépését, kezdve az új szerelvények beszerzésétől, a legutolsó csatlakozóig. A technológia folyamatosan fejlődik, így már a fűtés hatékonysága is növelhető egy korszerűbb fűtőtest használatával. Az idő sem kegyes az anyagokkal, valamint a nedves környezet a konyhában, fürdőben kikezdheti a fém elemeket, amik akár teljesen átlyukadhatnak. A radiátorcsere ezért olykor kihagyhatatlan a képből. Jobb ezt a nyári hónapokra időzíteni. Bár a folyamat maga egyszerűnek tűnhet, a megfelelő szakértelem és felszereltség segíti a munkát.

A radiátorcsere a képzett szakembereknek valóban gyerekjáték. Ha szeretnénk elkerülni az olyan kellemetlen meglepetéseket, mint például a szivárgás, akkor jobb profikkal végeztetni ezt a munkát. 

Nyitókép forrása: seo101.hu licence alapján - elements.envato

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5