Skip to main content
7blog.hu marketing ügynökség

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Van egy remek ötleted, amiből úgy gondolod, hogy sikeres vállalkozást építhetsz? Akkor szerencsés vagy, hiszen már meg is tetted az első lépést, azonban az igazi kihívások még csak most következnek. 

Hogyan lesz egy ötletből bevételt generáló vállalkozás? Milyen buktatókra kell odafigyelned, hogy ne hasalj el az úton? Mutatjuk!

1. Az ötletnek kiforrottnak kell lennie

Mielőtt elkezdenél pénzt lapátolni a marketingbe, tedd fel magadnak őszintén az alábbi kérdést: valóban életképes az ötletem? Kellően piacképes ahhoz, hogy bevételre tegyek szert belőle, vagy csak az ismerőseim és a barátaim támogatnak, hogy ne törjék le a szarvam?

Legyen bármi is a terved, bizonyára látsz benne valamennyi üzleti potenciált, de számok még nem igazolják a versenyképességét. Ahhoz, hogy megbizonyosodj az ötletedben rejlő lehetőségekről, mindenképpen végezz kutatást. Keress a neten hasonló elképzelést megvalósító vállalkozásokat, és olvasd el az oldalaikon található hozzászólásokat és értékeléseket. Próbáld meg kideríteni, hogy van-e egyáltalán piaci igény az induló vállalkozásod tevékenységére.

TIPP: Kérj bátran segítséget tanácsadó cégektől, akik alaposan feltérképezik számodra a terepet. Így már konkrét adatokra és tényekre alapozva hozhatod meg a döntésed, hogy végül belevágsz-e az ötleted megvalósításába.

2. Biztos hátteret kell nyújtanod a vállalkozásod számára

Számos startup és kezdő vállalkozás esik abba a hibába, hogy azt hiszik, egy forradalminak tűnő ötlet már önmagában profitot termel. Pedig a munka nagy része a háttérben zajlik, és minden a kivitelezésen múlik. Ha a vállalkozásod stabil alapokra szeretnéd helyezni, minden fronton mérnöki precizitással szükséges tervezned.

Az ideális vállalkozási forma és adózási rendszer kiválasztásától kezdve a marketing költségvetés kialakításán át egészen a kampányok méréséig és optimalizálásáig az összes lépést ki kell dolgoznod. Amennyiben nem vagy jártas a vállalkozások és a marketing világában, inkább kérd szakemberek segítségét – keress megbízható könyvelőt a pénzügyekhez, válassz egy szakmailag tapasztalt ügyvédet a szerződések megírásához, és dönts adatvezérelt online marketing ügynökség mellett a kívánt forgalom megszerzéséhez.

3. Marketing nélkül nincs siker

Fontos már a kezdetektől fektetni a marketingbe, és az összes releváns marketing csatornán keresztül elérni a potenciális ügyfeleket és vásárlókat.

Melyek a legnépszerűbb marketing eszközök?

E-mail marketing. Segítségével releváns tartalmakat küldhetsz a feliratkozóidnak, illetve a legújabb akciókról és lehetőségekről is értesítheted őket. Habár a hírlevél küldés 2023-ban idejétmúlt technikának tűnhet, pedig hatalmas tévedés ezt gondolni. Ugyanis automatizált e-mail marketinggel napról napra építheted a márkád, és rengeteg értékes leadet generálhatsz.

PPC hirdetések. A Pay-Per-Click hirdetések lényege, hogy csakis a kattintások után kell fizetned. Készíthetsz hirdetéseket a Google-ben, Facebookon, Instagramon vagy a TikTokon is. PPC kampányokkal már a weboldalad vagy közösségi média oldalad élesítésének legelső napján is számottevő forgalmat generálhatsz. Ha nincs tapasztalatod a PPC kampányok tervezésében, ne égesd a pénzed amatőr próbálkozásokkal, hanem szervezd ki a feladatot egy rutinos adatvezérelt online marketing ügynökség részére.

Közösségi média marketing. Akár kisebb költségvetéssel vagy szimplán az organikus elérésekre alapozva is sikert arathatsz. A legfontosabb, hogy legyen egy kiforrott kommunikációs stílusod, amelyet minden platformon konzisztensen használsz. Készíts szórakoztató vagy ismeretterjesztő – vagy a kettőt ötvöző – tartalmakat, hogy minél több ember figyelmét felhívd a vállalkozásodra.

+1 Soha ne add fel idő előtt!

Ha a terved életképességét a kutatás is alátámasztja, de csak nem akar jönni a forgalom, még ne add fel rögtön a harcot. Ugyanis lehet, hogy nem is az ötleteddel, hanem a stratégiáddal van probléma. De az is előfordulhat, hogy a marketinged rendben van, csupán egy kis idő szükséges, amíg beérik a munka gyümölcse.

Tarts ki az ötleted mellett, rendszeresen vizsgáld az eredményeidet, és adatokra alapozva határozd meg a következő lépést. Ne feledd, hogy nap mint nap milliónyi új vállalkozás nő ki a földből, ezért hatalmas a zaj a piacon. Mindenki próbál kiemelkedni a tömegből, de csak keveseknek sikerül. Azonban ha napi szinten odateszed magad a munkával, és kitartóan dolgozol, garantáltan el fogod érni a vállalkozásoddal kitűzött céljaidat.

Vágj bele bátran az ötleted megvalósításába, de csakis alapos kutatást és felkészülést követően. Fektess okosan a marketingbe, és építsd szüntelenül a vállalkozásod, hiszen a siker nem jön egyik napról a másikra. Ha pedig nem mozogsz otthonosan a könyvelés vagy éppen az online marketing területén, inkább bízd profikra a feladatot, hogy neked már “csak” az érkező ügyfeleiddel és vásárlóiddal kelljen foglalkoznod.

A kép csak illusztráció, forrás: Photo by Jason Goodman on Unsplash 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5