Skip to main content
Mészáros Péter INNOVATÍV NAPELEM Kft.

Összefutottunk a Construma 2023 kiállításon Mészáros Péterrel, az INNOVATÍV NAPELEM Kft. szakemberével, és őt kérdeztük a magyarországi napelemes piacról és az innovációkról. 

Mit gondolsz a jelenlegi magyarországi napelemes piac helyzetéről?

- Az elmúlt évben történt változások, több szempontból is megváltoztatták a hazai napelemes piacot, mind kivitelezői, mind megrendelői oldalról vizsgálva. Látható, hogy a kormány kiemelt feladatként kezeli az infrastruktúra biztosítását, amely lehetővé teszi a napelemes energiatermelés hatékony integrálását a hálózatba, többek között emiatt is várható a lakossági támogatások újraindítása. Ezek az események olyan irányba viszik a piacot, melynek következtében nagyban felerősödik a verseny a napelemes rendszereket telepítő cégek között. Így csak a minőségi szolgáltatást nyújtó cégek maradhatnak majd talpon a következő megrendelések ciklusára. Ezzel pedig végső soron a megrendelők járnak a legjobban. 

Milyen újdonságokról tudsz beszámolni a lakossági és a vállalati szektorból?

- Igen, a lakossági szektorban a szigetüzemű rendszerek telepítése növekszik, a vállalati szektorban a lapostetős napelemes rendszerek, a CarPortok, valamint a gyors autó töltőkre nőtt meg inkább a kereslet. Cégünk is egyre több ilyen megbízást teljesít. Ezekre már mi is előre felkészültünk, és stratégiai partnerünk, a Solar & Solar közreműködésével azonnal képesek vagyunk kiszolgálni az összes igényt raktárkészletről. A szigetüzemű-, valamint a hibrid napelemes rendszerek energiatárolóval való bővítése is egyre nagyobb számban szerepel a célzott megkeresések között. Nagyon fontos, hogy a legújabb technológiák minél hamarabb elérhetővé váljanak a piacon, ebben igyekszünk élen járni. Csak, hogy pár példát említsek, ilyenek a lakossági szektorban megjelenő nagy élettartamú LifePo4 és Titán akkumulátorok, a vállalati szektor számára pedig már elérhetőek a CarPortok, valamint a gyors autó töltő rendszerek és ipari akkumulátorok.

Mészáros Péter INNOVATÍV NAPELEM Kft.

Mészáros Péter

Tapasztalataitok szerint mik a legfontosabb szempontok a megrendeléseknél?

- Ügyfeleink többször elmondták, hogy a megfelelő vállalkozás megtalálása folyamán mérvadó volt, hogy a választott cég képes legyen finanszírozni az elvállalt kivitelezést, így a megrendelők mentesülhetnek a bizonytalan kiadásoktól, egyúttal gyors, garantált minőségű napelemes rendszerek jönnek létre. A megvalósítási határidők közeledével azonban fontos megjegyezni, hogy a megrendelőknek már csak limitált idejük van a megfelelő partner kiválasztására, érdemes ezt időben elvégezni. 

Mire számítasz a következő időszakban?

- A piacon továbbra is vannak nyertes pályázattal rendelkező, de még a kivitelezést nem megkezdő lakossági ügyfelek, valamint számos olyan  vállalat, melyek a megnövekedett energiaárak következtében kényszerülnek növelni energiahatékonyságukat. Ezek fényében a megrendelések számának növekedése várható, amire már most felkészültünk.  

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése lenne valakinek, hol kereshetnek titeket? 

- A héten a Budapesti Construma 2023 kiállítást javasolnám, ahol megtalálható a stratégiai partnerünk a Solar & Solar kiállítása is, ahova én is érkeztem most. Javaslom őket, ha valaki élőben kíváncsi a termékekre, illetve szeretne azokról információt kapni. Ezeket a szolgáltatásokat és termékeket az Innovativ Napelem hivatalos weboldalán oldalán is megtalálhatják az érdeklődők, valamint telefonon és telephelyünkön a hét minden munkanapján állunk a rendelkezésükre. 

Híreinket itt találja

Lakossági: https://adclick.netadclick.com/click/10289/13447/

Vállalati: https://adclick.netadclick.com/click/10289/13448/

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5