Skip to main content
ajándékötlet Meska ballagás

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

A ballagás emlékezetes esemény bárki életében, legyen az ballagó, szülő, tanár vagy óvónő. A ballagási ajándékok között nézelődtünk a Meskán

Ajándék ballagásra

Az esemény alkalmával sokan kézműves terméket választanak a Meska oldalán, ha ajándékot keresnek, így a piacteret üzemeltető cég egyik vezetőjével, Gerő Viktorral arról beszélgettünk, miért egyre népszerűbbek eme árucikkek.

- Miért olyan kedveltek manapság a kézműves termékek?

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a Meska termékei, mert a vásárlók az egyedi, azaz nem a globalizát világ kereskedelme által forgalmazott tömegcikkeket választanak, ha a neten böngésznek. Ez igaz általánosságban is, de igaz azokban az esetekben is, ha egy ünnep, például a ballagás alkalmával szeretne valaki ajándékot venni, és egy személyre szabott termékkel szeretné az ünnepet még szebbé, emlékezetessé tenni. 

- Egyfajta nosztalgiával tekintenek vissza a vásárlók ezekre a termékekre vagy van más oka is a választásnak?

Igen, sokan keresik az 1990 előtti, a „régi világ“ cikkeit, például gyermekjátékok esetében, hisz a ma boltokban kapható játékok nagy része 50 vagy 100 évvel ezelőtt még nem is létezett. De sok érdeklődő a fenntarthatóságot vagy a környezetvédelmet is szem előtt tartja, ha kézműves terméket vásárol, hisz ezek előállítása során elhanyagolható az az energiafelhasználás, hulladéktermelés és karbonkibocsátás, ami a tucattermékek esetében ezek sokszorosa.  

- Ahogy elnézem a piacterük kínálatát, a ballagás kapcsán több célcsoport is meghatározásra került, kiknek ajánlott különösen az ajándék.

Igen, a vásárlói érdeklődés alapján, illetve hogy segítsük a Meskán történő böngészést és a sokféle termékötlet közötti választást, létrehoztunk tematikus válogatásokat, például külön csoportosítva a tanároknak, illetve az óvónőknek készülő ajándékokat. Ugyanígy a ballagó diákok esetén is külön menüben mutatjuk be a fiúknak, lányoknak, ovisoknak készült legötletesebb ballagási ajándékokat. Nem feledkeztünk meg a ballagás egyéb kellékeiről sem, mint például a ballagási virágcsokor, kimondottan ovisoknak készült csokrok, illetve a ballagási csokicsokrok.

- Mik a legkedveltebb ajándékok a ballagók számára? 

Idén a legnépszerűbb ajándékok a különböző ötletes ballagási pénzátadók. Emellett a személyre szabott ajándékok a legkelendőbbek, ezekből is készítettünk egy külön válogatást, ahol a legötletesebb trendi ballagási ajándékokat mutatjuk be. 

Több szempont szerint lehet elkülöníteni az ajándékokat, például életkor szerint, de lehet válogatni a csak lányoknak vagy a csak fiúknak szóló termékek között is, ugyanakkor külön kategória például a diplomaosztó ajándékok vagy a ballagási pénzátadóval kapcsolatos termékek köre is. Még ha egy tipikusabb ajándékot választunk is, mint például laptoptáskát, órát vagy ékszert, a Meska különlegessége, hogy az egyedi, kézzel készült termékek közül választva nem tévedhetünk. Kisdiákoknak vagy ovisonak életkorukra tekintettel inkább a játékokat szokták venni, de akad, aki szintén emléket választ. Előbbire példa az Egon babzsák, míg utóbbira a fakorong ovis jelek gyűjteménye. Nem szabad megfeledkezni azonban a ballagás egyéb kellékeiről sem, például a ballagó tarisznyáról, melyekből szintén többféle ötletes, egyedi található a Meskán.

- Miket vásárolnak az érdeklődők az óvónőknek, a tanároknak?

Óvónőknek és tanároknak is egyre inkább a személyre szabott ajándékokat keresik a szülők. Legnépszerűbb most az a dobozka, amibe a gyerekek rajzait és más emlékeit tudják beletenni, és a doboz tetején pedig az osztály vagy csoport gyerekei látszódnak, a gyerekek nevével együtt. A különböző és nagyon ötletes képeket, bögréket, faliórákat és más emléktárgyakat is szeretik, ezek közül is kiemelkednek talán az életfás termékek. Fontos szempont a környezettudatosság és a tartósság is, így a legtöbb termék fából készül. Sokan választanak napi használatra is alkalmas ajándékokat is. Újabb trend a vicces ajándékoké. Főleg a középiskolás tanári ajándékok esetében látjuk, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy az ajándék lehet megmosolyogtató is. Ha valaki mégis a picit hagyományosabb ajándékok között keresne, akkor is érdemes a Meska egyedi termékei között körülnézni, mert például a szappanok, tusfürdők, gyertyák és más illatos termékek között is sok szépet talál. 

- Aki elmerül a böngészésben, mégsem talál magának a sok termék között megfelelőt, mit tehet? Mit ajánlana?

A Meskának éppen az az erőssége, hogy itt közvetlen kapcsolatba léphetnek a vevők az eladókkal, így az egyedi elképzelések megvalósítására is lehetőség van. Ha valaki kigondol egy terméket, akkor a Meskán a készítők segítségével ezt könnyen el is tudja készíttetni.

Képek forrása: unsplash

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5