Skip to main content
Meska esküvő ajándék trend

Bár a házasságkötésnek nagyon sok rögzített hagyományos eleme van, mint a fehér ruha, a menyasszonyi csokor vagy a jegygyűrű, de ezek mellett a divat is teret kap a nagy napon, újabb és újabb esküvői trendek formájában. Nézzünk most ezekből párat Krizsán Anna dekoratőr-esküvőszervező és a Meska segítségével!  

„Az egyik legnépszerűbb esküvői trend manapság a minimalista stílusú. A párok itt az eleganciára és a letisztult vonalakra, az egyszerű, mégis stílusos esküvői dekorációkra helyezik a hangsúlyt, s a visszafogott színpaletta jellemzi ezt a trendet” – kezdi Krizsán Anna esküvőszervező, aki szerint ehhez sokan választanak olyan helyszíneket, amelyek különlegesek és egyediek, például kastélyokat, művészeti galériákat, üvegházakat vagy akár tengerparti helyszíneket.

„Ennek az esküvői trendnek a „továbbfejlesztett” változatát én Gatsby-stílusúnak nevezem, mely az 1920-as évek art deco korszakának eleganciáját és fényét idézi. Bátran használhatunk geometrikus mintákat, tollas díszeket és kristályos elemeket, arany, ezüst, vörös, füstös szürke és fekete színű dekorációt – ezek a luxust és a gazdagságot sugallják. A koktél, a jazz és a swing zene kötelező, ami pedig a menyasszonyi ruhát vagy a menyasszonyi cipőket illeti: gyakran választanak flitteres, díszes ruhákat vagy akár charleston-stílusú, fodros szoknyákat. A vőlegények a régi veterán autóknak ilyenkor nagyon szoktak örülni – ezzel parkolnak le.”

ajul2 image 6483441 1 

Milyen egy futurisztikus esküvő?

„Nem olcsó mulatság, de életre szóló élményt adhat egy futurisztikus, interaktív esküvő, ahol az új technológiák és a modern dizájn ötvöződik. Nemrég egy kortárs művészeti galériába szerveztünk ilyet, ahol használtunk holografikus projekciót, interaktív képernyőket, interaktív ételkóstoló asztalokat, és bevetettünk drónokat is, mert általuk lenyűgöző légi felvételekkel gazdagodhattak az esküvői videók. A vendégek legjobban a Mennyit tudsz az ifjú párról? feleletválasztós kvízt imádták a legjobban – egy bizonyos applikáció segítségével lehetett válaszolni.”

Horgász esküvő – az igazán nagy fogás!

Egyre többeket, nőket és férfiakat egyaránt vonz a hobbi horgászat, nem csoda, hogy egyre nő azon párok száma, akik a horgászat motívumait szeretnék belecsempészni az esküvőjükbe.

„A Meskán számos ilyen kiegészítő található, magam is innen válogatok névre szóló evezőlapátot, „horgászós” és halacskás dekorációt. A horgászmotívumokat remekül be lehet építeni az asztaldíszekbe, a köszönetajándékokba, és persze a torta is lehet horgász motívumos” – meséli lelkesen Anna.

ajul4 image 6483441 3 

Szabálykövető vintage vagy bohém?

„A bohém esküvőt azoknak szoktam ajánlani, akik nem szeretnék túlspilázni a nagy napot. Itt aztán bármi megengedett, még a magasszárú csizma is! A menyasszonyi csokor lehet „szedett-vedett”, mezei virágokból álló. A vintage ceremóniák tipikus dekorelemei a zsákvászon és a csipke (ezek főleg az asztali futókon és az asztaldíszekben jelennek meg), a decoupage technikával készült vendégkönyv, a kopott hatású tárgyak, például egy írógép, egy gramofon, vagy egy antik hatású bicikli. A csapatommal olyan interaktív élményeket is szeretek ehhez párosítani, mint például élőzenei előadások vagy kreatív kézműves tevékenységek. A következő években a terrakotta lesz az uralkodó szín, de sokszor csinálok „kék esküvőt”, a kék szín ugyanis – a sárgához hasonlóan –nagyon üdén tud hatni egy 10-20 éves vintage hangulatú étteremben.”

Miben rejlik a greenery esszenciája?

A greenery esküvők valójában egy természetközeli stílust tükröznek, ahol a zöld növények és a levélmotívumok az abszolút főszereplők a dekorációban. Az élénkzöld színek és a buja növényzet megteremtik a hangulatos légkört, a vizuális vonzerőt, s frissességet, megújulást és reményt sugároznak az esküvő napján. Ami a növényeket illeti: a faágak, az olajfa, az eukaliptusz és a kövirózsa mind alapvető elemei ennek a stílusnak. A greenery esküvői dekorációnál én mindig arra törekszem, hogy legyen egyszerű és letisztult, ezért gyakran használok rusztikus tartóedényeket, fából készült asztaldekorációt és nagy kaspókat. Az elegáns hatás érdekében néha egy csipet bronzzal is megbolondítom az összképet.

Idősebbek is bevállalhatják ezt a stílust?

Hogyne! Egyszer egy 60 év körüli pár álmát valósítottam meg egy hajóúttal egybekötött greenery esküvővel. A szertartás helyszíne a fedélzeten volt, ahol a pár a végtelen tengerre nézve fogadott egymásnak örök hűséget. A menyasszony a ruhája fölött halványzöld selyemstólát viselt, hajában apró virágok díszelegtek. A hajókormányt borostyánnal vontuk be, a vacsorát fatálakon szolgálták fel, az asztalokat hosszú zöld fűzfafüzérek és levélmintás újraszalvéták díszítették.

Ha már „zöldeket beszélünk”, nem kerülhetjük meg a fenntarthatóság és a környezettudatosság témáit sem. Egy greenery stílusjegyeket hordozó lagzi hogyan járulhat hozzá ezekhez?

A dekorációban olyan anyagokat használunk, amik megfelelnek a fenntarthatósági elveknek, azaz újrahasznosíthatóak és tartósak. Alacsony fogyasztású LED-fényeket én is előszeretettel használok, mert segít minimalizálni a környezeti terhelést. A Meska gyantaland boltja például egészen különlegeset kínál a nagy napra: menyasszonyi csokrokat tartósít műgyanta dekorációba zárva, így a virágdekoráció örökké megmaradhat, ez akár nászajándéknak is jó választás.

ajul3 image 6483441 2 

Milyen kellékeket, kiegészítőket, ajándékokat ajánlanál még a Meskáról azoknak a pároknak, akik a greenery stílus mellett teszik le a voksukat?

A levélmintás ültetőkártyákat, meghívókat, tanúfelkérőket, az egyedi felirattal kérhető eukaliptusz emlékdobozt és a menyasszonyi örökcsokrot mindenképpen! Ha az ifjú pár szeretne spórolni, akkor a fából készült szalvétagyűrűket és újraszalvétákat, vagy a transzfertechnikával készült, lakkozott köveket jó szívvel ajánlom a Meskáról. A meghitt hangulat tovább fokozható, ha festett gézt használunk asztali futóként – akár fehér, szürke, homok, sötétkék, terrakotta, rozsdabarna vagy drapp színben.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5