Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Botswana elnőke, Mokgweetsi Masisi „fura“ nyilatkozatot tett nemrég. 

20.000 elefántot telepítene Németországba, hogy a németek is lássák, milyen nehéz a túlszaporodott állatokkal együtt élni, írja a Politico.

hirdetés

A nyilatkozat azért született, mert Németország az orvvadászat miatt szigorítani akarja a vadásztrófeák Németországba való behozatalát.

Mokgweetsi Masisi a Bildnek nyilatkozva kifejtette, hogy a korábbi környezetvédelmi intézkedések következtében az elefántok túlszaporodtak az országban, kárt tesznek a mezőgazdaságban, illetve a lakóterületeken, így 2019-ben megszüntették a vadászattal kapcsolatos korábbi korlátozásokat.

Az elnök kifejtette még azt is, hogy igazán könnyű Németországban véleményt formálni, mit és hogyan kellene tenni, de Botswana fizeti meg az intézkedések árát, ez pedig nem tréfa, illetve hangsúlyozta azt is, hogy az afrikai ország a tilalom miatt jelentős bevételtől esik el.

Botswana 8.000 állatot telepítene Angolába, Mozambikba 500-at, de szívesen küldene elefántokat Németországba is, hogy az európai ország is kivehesse a részét a valódi környezetvédelemből.

Az illetékes német miniszter az elnök felvetésére azt közölte, hogy az elnök eddig nem formált negatív véleményt az intézkedések kapcsán, illetve egyeztetéseket folytat az exportőrökkel, hisz mint ismeretes, Németország importálja a legtöbb trófeát az afrikai országokból.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Van egy ország a világon, melynek egyszerre 3 fővárosa is van

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Dan Sudermann képe a Pixabay -en.

TOP 5