Skip to main content

Ugyan a felvétel 2011 év vége felé adott hírt a pandabébik első alkalommal történő bemutatásáról a szabadban, de a hír mit sem veszít értékéből, hisz a panda nemcsak Kínában számít az egyik legkedveltebb állatnak, hanem a világ bármely tájékán, így Magyarországon is.

A kölyköknek szükségük van a napfényre, így míg napfürdőztek a Chengdu Óriás Panda Nevelő és Kutató Központ (Giant Panda Breeding and Research Center) egyik kifutójában, megcsodálhatta őket a több ezer fős látogató közönség is. Ez, mint látható a filmen, óriási élményt nyújt a kínaiaknak.

A kis állatok természetesen állandó felügyelet alatt állnak, a gondozók lesik minden rezdülésüket. Mei Yan gondozó a felügyelet közben elmondta, hogy a fiatalok körülbelül egy időpontban, több anyától születtek, így a kezdetekben sokszor előfordult, hogy összekeverték őket, annyira egyformák. Ez azonban nem okozott valódi problémát, mert a mamák nagyon „finom lelkűek”, elfogadnak bármilyen kölyköt, és gondoskodnak róluk.

A rövid videón Mei Yan mutatja azt is az őt interjúvoló riporternek, hogy kell a bébikkel bánni, és hogy lehet őket simogatni.

Kiemelést érdeme, hogy a 12 új kölyökkel 108-ra emelkedett a különösen veszélyeztetett faj létszáma a Központban. Az egyre több születéssel a panda lassan kikerül a különösen veszélyeztetett fajok közül, de továbbra is figyelemmel kell lenni a mezőgazdaság és az egyre jobban népesedő kínai lakosság térnyerésére, mellyel az állatok élőhelye fokozatosan szűkül.

Béer

Forrás: http://ntdtv.org/en/news_china/2011-10-08/sichuan-s-panda-cubs-enjoy-first-sunbathe.html

Kép forrása: http://usa.chinadaily.com.cn/china/chinascene_9.html

TOP 5