Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

Lengyelországban található egy különleges erdő, amely ámulatba ejti az oda látogató turistákat. 

A Görbe erdő, vagy más néven “Krzywy Las,” Lengyelország északi részén, a német határnál, Gryfino közelében terül el.

hirdetés

Az erdőben található fenyőfák törzse a talaj felett közvetlenül nagy ívben elgörbül, majd egyenesen felfelé nő. A furcsa jelenség miatt minden egyes fa ugyanolyan kanyarral rendelkezik, és magas termetű, annak ellenére, hogy valami korábban eltorzította őket, írja az Origó.

A jelenség pontos okát nem sikerült teljesen kideríteni, de több elmélet is napvilágot látott. Egyik verzió szerint a fákat bútorkészítéshez vagy hajóépítéshez alakították így, de erre nincs egyértelmű bizonyíték. Más vélemények szerint a hó vagy a szél görbítette el a fatörzseket.

Olyan elmélet is felmerült, hogy a fákat fiatal korukban német tankok lapították le. A legközelebbi város, Szczecin, akkoriban náci irányítás alatt állt, így érthető, hogy néhányan ezt gondolják. Azonban a törzsek görbülete túl sima ahhoz, hogy csak egy ilyen pusztítás eredménye legyen, és a tankok az egész erdőt elpusztították volna, nem csak ezeket a fákat.

Mivel a második világháborúban a telepítők elhagyták a területet, a világ talán soha nem fogja megtudni, hogyan lettek ilyenek a fák.

A Görbe erdőt egyre manapság többen látogatják, hisz sok turista csak azért jön el ide, hogy a kamerájával megörökítse a különleges alakú fákat, ez pedig némi bevételt termel a helybeli lakosságnak.

Mindezek ellenére a Görbe erdő továbbra is rejtély marad, mely a természet és az emberi beavatkozás találkozását mutatja be.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Mozoghatnak és nőhetnek a kövek? Rejtély Romániában

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Készítette: Rzuwig - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, wikimedia

TOP 5