Skip to main content

Pierre Rabbi algériai származású francia költő-filozófus évtizedek óta híve az agroökológiának, amelyet a természethez való visszatérésnek nevez. Lélekkel kell közelíteni a földhöz, magunkat is az ökorendszer részének tekinteni és nem uralkodni rajta - mondja. Rabbi, miután megpróbálkozott a gyári munkával, családjával az Ardeche-be, e Rhone-Alpes-i zord, hegyes, száraz vidékre költözött, hogy művelje a földet. (Aiolus News)

1981 óta Afrika elsivatagosodása elleni ENSZ-programok megvalósításán dolgozik és létrehozta a Kolibri-mozgalmat, amely azt hirdeti, hogy mindenki hozzá tud járulni a Föld lakhatóvá tételéhez, még ha a legkisebb mértékben is, mint a kolibri, amely egy afrikai legenda szerint a csőrébe hordta a vizet az erdőtűz eloltásához.

Agroökológiája, amely olyan termelési mód, amely összhangban van a természettel és visszaadja a földnek az életet, számos követőre talál. A Gard kolostorának szerzetesnői az ő tanácsaira biológiai módszerrel művelik földjeiket és büszkék a eredményeikre. Földjük egészségessé vált újra, visszatértek a giliszták és az árpa hosszú gyökerei átjárják és fellazítják a talajt, hogy jobban teremjen. Szavojában egy buddhista kolostor vált Rabbi segítségével ökológiai központtá.

” Meg kell találni a harmóniát a természettel. Jelenleg csak az ember van diszharmóniában vele.”mondja a költő-filozófus A Föld az én testem című, róla készült filmben. Ezt az elvet bontja ki A Földért és az Emberért című kiáltványaiban, amelyeket a világ számos országában is publikáltak.

Forrás: http://www.energiacentrum.com/news/agrookologiaval_a_fenntarthato_fejlodesert.html

TOP 5