Skip to main content

Elképesztő kukoricákat tenyésztett ki egy amerikai farmer. A speciális fajta szemei szivárványszínben pompáznak.

Egy amerikai farmer tette meg azt a felfedezést, hogy kifejlesztette a színes kukoricát. Az egyedi zöldség magvai interneten megvásárolhatóak, és hatalmas feléjük az érdeklődés. A kertészek nagyon izgatottak, hiszen szeretnének ők is színes kukoricákat termeszteni kiskertjükben.

A termény Oklahoma államból származik, a termesztést pedig egy igazi indián farmer, Carl Barnes kezdte el. Az évek során rengeteg színt kísérletezett ki csak a kukoricák keresztezésével. Halála előtt adta át a magokat egy barátjának, Greg Schoennek, és megkérte, hogy őrizze meg a titkát és vigye tovább a színes kukoricák hírét. 2010-ben Bill McDorman kapta meg a magokat, aki Arizonában foglalkozik növénytermesztéssel. A férfi teljesen elképedt a színes kukoricáktól, hiszen még sohasem látott ilyet.

Mára az interneten lehet vásárolni a “Glass Gem” nevű kukorica magjait, amelyek csomagja 1800 forintnak megfelelő összegbe kerül. Azonban akkora feléjük az érdeklődés, hogy folyamatosan kifogynak a magokból.

A Glass Gem nem annyira főzésre van kitalálva, azonban pattogatott kukorica és liszt és készülhet belőle. (További fotók itt találhatók: http://hir.ma/kulfold/szines-hirek/egy-amerikai-farmer-feltalalta-a-szines-kukoricat/147080)

Forrás: DailyMail

Forrás: http://hir.ma/kulfold/szines-hirek/egy-amerikai-farmer-feltalalta-a-szines-kukoricat/147080

TOP 5