Skip to main content

Egy hónapja tartja lázban az internetet a felbőszült medve elől tekerő kerékpáros videója. A felvételről azonban sokan azt állítják, nem más, mint egyszerű kamu.

„Egy szokásos napnak indult, amikor eldöntöttem, hogy felpattanok a bringára és tekerek egyet az erdőben, miközben rögzítem az utam a Gopro kamerámmal. Legnagyobb meglepetésemre egy medvével találkoztam, amely azon nyomban üldözőbe vett. Istennek hála, egy távolban dörrenő puska hangja megmentett engem” – írta le a hihetetlennek hangzó történetet a felvétel készítője.

A videó november elseje óta van fent a legnagyobb videomegosztó oldalon, és már több mint négymilliós nézettséget hozott tulajdonosának. Sokan azonban kételkednek a mozgókép hitelességében.

hirdetés

Elmosódott háttér, tűéles maci

A felvételen csak néhány pillanatra tűnik fel a rohanó maci, ez alapján tehát nehezen lehet eldönteni, mennyire hiteles a halálra rémült bringás és a grizzly találkozása. Ha viszont lelassítjuk a videót és jobban megfigyeljük a közeledő állatot, láthatjuk, hogy a bringás mozgása miatt elmosódott háttérből milyen szépen tűnik ki a medve alakja.

Milyen gyors egy medve?

Az előzőhöz hasonlóan a medve sebességével kapcsolatban is kételyek merülnek fel. A nagyon éhes és nagyon dühös grizzly medvék akár 60 kilométer per órás sebességgel is képesek futni a potenciális áldozat felé, ráadásul ha kitartóak, akkor több mint három kilométeren keresztül képesek tartani a 40 kilométer per órás sebességet. Nehezen elképzelhető tehát, hogy egy biciklis göröngyös, nem éppen lejtős talajon képes lenne egy eltökélt medvét lerázni.

Az állat videó végén tapasztalt viselkedése is eléggé elüt attól, amit a medvékről a szakirodalomban ismerünk. A biciklis leszáll kerékpárjáról és egy fa mögé bújva próbálja megúszni a kalandot. A taktika valószínűleg emberi üldöző esetén jól működne, itt viszont egy olyan állatról van szó, amely akár kilométerekről is megérzi a különböző szagokat.

Amennyiben teszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat!

Kapcsolódó anyagunk:

Forrás

Kép: Meglepően jól kivehető a szaladó medve az elmosódott háttérből, Forrás: Youtube/mr.Gregor

 

TOP 5