Skip to main content

Az illegális állattartók száma az utóbbi években megsokszorozódott. A hüllők tartása szakirányú képesítést igényel. A szakmai hozzáértést több éves gyakorlattal kell igazolni a természetvédelmi hivatalban. Aligátor vagy óriáskígyó tartásához minden szomszéd írásos beleegyezésére van szükség, amennyiben egy tiltakozó is akad, a vadállat megvásárlása tilos.

A különböző kígyó alfajok között jelentős méretbeli és küllembeli eltérés lehet. A 9 méter 76 centiméteres kockás piton, a világ legnagyobb kígyója, Ázsiában él. A fogságban, keresztezett alfajú terráriumi boák általában 2-3 méter hosszú, igen változatos mintázatú kígyók. A boa viszonylag békés természetű és kisebb termeténél fogva az emberre kevésbé veszélyes. A fiatalok kisebb, míg az idősebbek nagyobb rágcsálókat, madarakat, esetleg hüllőket fogyasztanak. Az óriáskígyók jellegzetessége, hogy nem összeroppantják, hanem megfojtják zsákmányukat. Az anakondához hasonló állatok akár háromszorosukra is képesek tágulni, rendszeres táplálékuk a szarvas, amivel egy évig jóllaknak.

Az OzoneNetwork hétfői Egyenlítő című műsorának vendége Both Zoltán vadállatbefogó szerint semmiképp nem szabadna hüllőt tartani az otthonunkban. A mérges kígyó különösen veszélyes, ahol ilyet tartanak szérumnak is kell lennie. Elmondása alapján a tulajdonos felügyelete nélkül senki nem lehet a mérges kígyó közelében. Valamint a kígyó kezelés és benyúlás esetén legalább két személynek kell a helységben tartózkodnia.

Ha esetleg nem tudja megnézni az OzoneNetwork Televízió adását, megtekintheti a filmet a honlapon, http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/o3/20120601-egyenlito-a-magyar-ace-ventura.html a csatorna weboldalán.

OzoneNetwork Televízió

www.utajovobe.eu honlapunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő, és másnap 6 és 9-kor ismétlődő Egyenlítő című műsorában.

TOP 5