Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

A német elektromos járműpiac lassulása tapasztalható, melyet az irányadó adatok szerint a kormányzati támogatások megszűnése okozott, írja az economx.

Bizonytalanság a piacon

A gyártók által kínált árkedvezmények nem pótolják a hivatkozott környezetvédelmi támogatások hiányát, ami egyben bizonytalanságot is kelt a vásárlók körében.

hirdetés

Márciusban a regisztrált új elektromos autók száma 31,400 volt, ami 29 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez a csökkenés jelentősen meghaladja a teljes autópiac 6,2 százalékos visszaesését.

Új stratégia kell?

Az elektromos autók iránti kereslet lassulása arra késztetheti a gyártókat, hogy újragondolják stratégiáikat és esetlegesen ismét több beruházást fordítsanak a hagyományos robbanómotoros technológiák fejlesztésére.

A piaci elemzők szerint az elektromos autók értékesítése idén várhatóan stagnálni fog. A kialakult helyzetet elmélyíti az is, hogy a német kormány nem tervezi az elektromos autók támogatásának újbóli bevezetését, hangsúlyozva, hogy a piacnak állami segítség nélkül kell működnie, és nem kötelezhető el egyetlen technológia mellett.

A közlekedési miniszter szerint az éghajlatvédelmi erőfeszítések akkor lehetnek a leghatékonyabbak, ha többféle technológia áll rendelkezésre, ez pedig kedvez a hagyományos technológiák visszatérésének.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

A Toyota szerint a belsőégésű motorok kora még nem járt le

Kapcsolódó anyagok:

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by Freepik

TOP 5