Skip to main content

Gyilkos növények, kozmikus parkok, misztikus alagutak. Összegyűjtöttük a Föld legkülönösebb kertjeit, melyeket lélegzetelállító tájak, és legendák uralnak.

Kozmikus kert Skóciában

A Skóciában található Kozmikus elmélkedés kertjéhez nincs még egy hasonló hely a földön! Ebben a nem mindennapi kertben egyesül a természet és a tudomány, így megannyi csodát tartogat az idelátogatók számára. A The Garden of Cosmis Speculation a nagyközönség előtt az év csupán egyetlen napján tart nyitva, a különös kertet nem más, mint a tudomány ihlette.

Ezen a helyen első látásra úgy érezhetjük, hogy Lewis Caroll Alice Csodaországban meséjébe pottyantunk volna. Charles Jencks még 1989-ben alkotta meg néhai felesége, a matematika és a természettudomány segítségével a kozmikus világot, azzal a céllal, hogy gondolkodásra ösztönözzék a látogatókat.

Egy gyönyörű 18. századi kastély lépcsőin juthatunk be a kertbe, ahol különös építmények akadnak szép számmal, többek között a fekete lyuk, a DNS-lánc, és a Fibonacci-számok ihlette csigaszerű dombok is helyett kaptak Jencks fantáziadús alkotásai között. A kert emellett tele van elegáns mesterséges tavakkal, melyeket Maggie Keswick tervezett, a célja az volt, hogy a tavak formájában egyesüljön a káosz, a szimmetria, a zűrzavar, és a tudomány.

Misztikus világ Portugália szívében

A Quinta da Regaleira birtok egy történelmi városka, Sintra szívében található, a világ egyik legtitokzatosabb kertje. A hely története egészen 1697-ig nyúlik vissza. A mesébe illő táj a világörökség része, hihetetlen, egyedi és misztikus hangulattal rendelkezik.

A 4 hektáros kertet meseszerű díszletek, várak, és mágikus alagutak uralják, tele titokzatos átjárókkal, és földalatti tavakkal.

Az idelátogatok szűk csigalépcsőn juthatnak le a könyvtárterembe, ahol a szoba különleges kivitelezésének köszönhetően olyan, mintha a padló lebegne.

A kert készítőjének a célja az volt, hogy fénnyel és sötétséggel élet és halált szimbolizálja. A kertben többek között Dante Isteni színjátékával is találkozhatunk.

Az itt található Poco Iniciático torony, olyan mintha fejjel lefelé állna, 9 szakasza a pokol és a purgatórium 9 körét szimbolizálja.

Egy kert, ami gyilkol, ha óvatlan vagy!

Az Alnwick-ban található vár Anglia második legnagyobb kastélya többek között arról híres, hogy a Harry Potter filmek egyik forgatási helyszínül szolgált. Persze nem ez az egyetlen ok, amiért ez a különleges hely számos turistát vonz minden évben.

Northumberland hercegnője 2001-ben egy olyan kertet álmodott meg itt, melynek gyönyörű növényei, és különleges atmoszférája mellett, létezik egy sötétebb, halálos része is. A Poison Gardent 2005-ben nyitották meg, ahol a világ legszebb, ugyanakkor legveszélyesebb növényei találhatók.

A benne dolgozó kertészeknek külön engedélyre van szükség ahhoz is, hogy itt dolgozhassanak, a munka során védőruhájukat sosem veszik le.  A kertben halálfejes táblák figyelmeztetnek, hogy ezeknél a növényeknél  egyetlen érintés, vagy szippantás is súlyos következményekkel járhat.

A különleges növények között többek között megtalálható jó néhány mérgező fajta, narkotikum, és afrodiziákum. Csak néhány az itt található növények közül: kannabisz, kokacserje, nadragulya, indiai farkasmaszlag.

Forrás: http://lifemagazin.hu/kiemelt/3-rejtelyes-foldontuli-kert-amit-latnod-kell

TOP 5