Ferde falú, dimbes-dombos tetejű, lekerekített bejáratos hobbitlakot épít magának a Washington állambéli, festői szépségű Bainbridge Islanden egy Zsákos Bilbónál lényegesen magasabb amerikai férfi, írja a Daily Mail.

Az 59 éves Chris Whited félkész faházában a konyhával egybeépített nappali mellett van hálószoba és egy külön garázs is, aminek az oldalfalára egy működőképes vízimalmot is épített (bár patak egyelőre nincs a környéken).

Az önjelölt építész korábban maga ácsolta a csirkeólját is, az unokáinak pedig külön faházat épített, hogy legyen hol játszaniuk.

A Daily Mail újságírója viszont annak ellenére hasonlította hobbitlakhoz Chris Whited faházát, hogy a tipikus hobbitfalvai épületek J. R. R. Tolkien műveiben inkább a virágos domboldalba vájt üregek, takaros tornácokkal és kerek ajtókkal.

Az amerikai hobbiács házikójához hasonló, vízimalmos épületek legfeljebb csak a Megye keleti végében, a Borbuggyan folyónál láthatók.

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/10/08/hobbitkunyhot_epitett_maganak_egy_orult/

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu