Skip to main content

De mi is az a lombház? Magyarországon, sőt, Európában sem nagyon elterjedtek a lombházak, ennek a műfajnak az igazi hazája az Egyesült Államok. Aki látott már amerikai családi filmet, de legalább egy epizódot a méltán népszerű Simpsons család sorozatból, biztosan látott már lombházat is. A lombház nem több, mint aminek a neve alapján tűnik, tulajdonképpen egy fára, fatörzsre, lombkoronába épített kuckó, ami funkcióját tekintve többféle lehet.

A lombházak alapvetően és a legtöbb esetben gyermekeknek készülnek, mégpedig játéktérként, búvóhelyként, egyfajta második gyermekszobaként, de léteznek fára épített komplett nyaralók, hétvégi házak, az is előfordul, hogy valaki otthonaként él egy lombházban, és hotel is akad fák tetejére építve.

A lombház a rajongók szerint nem csupán egy építmény, hanem egy életérzés, kis túlzással életforma, hisz a magaslati bungallókban szó szerint elszakadunk a hétköznapi terektől, közelebb kerülünk a természethez. Nézőpontunk megváltozásával pedig csodás panorámában is részünk lehet.

hirdetés

A lombház készítése alapvetően nem ördöngösség, persze amíg csak az alapverzióról van szó, a többszintes, sokhelyiséges lombház-paloták már professzionális felügyelet alatt készülnek. Fontos hozzátenni, hogy a szakemberek által készített lombház nem ártalmas az annak otthont adó fára nézve, csak a házilag barkácsolt építmények esetében jellemző, hogy a növény törzse, ágai sérülnek az építés során. Ha önöket is érdekli a lombházak izgalmas világa, feltétlen lapozzák át az alábbi galériát, melyben a világ talán legszebb, legkülönlegesebb lombházait csodálhatják meg!

További fotók itt tekinthetők meg.

Forrás

Kép

TOP 5