Skip to main content

Nemrég hírt adtunk a legdrágább városokról, most következzenek a legolcsóbbak! Legfőképpen turisztikai célból.

Az egyik legfőbb ok, amiért nem utazunk más kontinensekre, az a költséges utazás. Azonban egyre több légitársaság kínál hihetetlenül jó árú repjegyeket Európa legfontosabb uticéljai felé. De melyik a legjobb és legolcsóbb város, amit érdemes meglátogatnunk?

1/10 Prága, Cseh köztársaság

Az utóbbi években Prága az egyik leglátogatottabb Európai fővárossá vált. Az italárak például rendkívül kedvezőek - ez minden bizonnyal megfontolandóvá tesz egy prágai utazást. Prága természetesen nemcsak az italok és ételek szempontjából olcsó, de rengeteg látnivalót kínál, nem beszélve a rendkívül hatékony és kedvező árú tömegközlekedésről. Azok számára akik a kultúra, művészetek és történelmi műemlékek keresésében vannak, pazar kínálni valót nyújt a Prágai vár és a híres Károly-híd.

hirdetés

2/10 Róma, Olaszország

Bár a fapados járatok általában a város központjától távol eső repülőtérre visznek, de a transzferek kedvező árfekvésűek. Róma az egyik leglenyűgözőbb európai város - a legfőbb célpontok a Vatikán, Colosseum, Pantheon, Trevi-kút és az élő múzeum.

3/10 Pozsony, Szlovákia

A Duna köré épített gyönyörű szlovák főváros mindent szerény áron nyújt egy turista számára - élelmiszer, ital, antikvitás, közlekedés, múzeumok. Nappal a város egy élő múzeum telis-tele húszadik századi gyönyörű épületekkel, amelyek egy instabil monarchia, a Vasfüggöny és a Bársony Forradalom maradványai, mára azonban egy békés, nyugodt várossá vált. A Pozsonyi vár kihagyhatatlan. A városközpontban levő bevásárlóközpontok, hangulatos butikok versenyképes árakkal rendelkeznek. Az óváros utcáin fantasztikus éttermek, bárok és kávézók várnak, kedvező árakkal!

4/10 Riga, Lettország

Híres kivételesen olcsó szálláshelyeiről, ingyenes múzeumairól és hihetetlenül olcsó ételeiről. Nehéz hasonlóan olcsó nagyvárost találni Európában. Lenyűgöző élményt nyújt a Dóm tér és a székesegyház (otthont ad európa legnagyobb orgonájának). A Vásárcsarnokban is eltölthetünk pár nézelődős órát.

5/10 Barcelona, Spanyolország

A katalán főváros egyike a legolcsóbb európai városoknak - a tömegközlekedés rendkívül olcsó, az ételek és szállás is pénztárcabarát. Látogass el egy helyi strandra (mindössze 10 perc a belvárostól), így ideális kombinációja a pihenésnek és a városnézésnek. A kikötőben számos régimódi tapas bárt találunk, így az étkezést is alacsony költségen megoldhatjuk. Mindenképp érdemes meglátogatni a La Ramba macskaköves utcáit, szórakozóhelyeit és éttermeit - olcsó módja megismerni az igazi Barcelonát.

6/10 Ljubljana, Szlovénia

A bájos, keskeny macskaköves utcájú, élénk hangulatú városban rengeteg a látnivaló - vár, hidak, terek - lényegében napokat tölthetsz el csak a látnivalók megtekintésével. A helyi kézműves és antik üzletek is megérnek egy pillantást. A minőségi szállás rendkívül pénztárcabarát (összehasonlítva más európai standard árakkal).

7/10 Tallin, Észtország

Észtországban alacsonyak a megélhetési árak, így van ez a fővárásban is. Észtország mesebeli hely, jó hotel árakkal és ételekkel. Bár a szovjet korszaknak számos maradványa megmaradt Tallinban, a középkori Tallin (óváros) mégis varázslatos - a régi városfal, nyüzsgő bevásárló utcák, Városháza a térrel.

8/10 Bukarest, Románia

A "Kelet Párizsának" is nevezett román fővárosról a széles sugárutak, finom stílusú épületek, parkok és jó árak jutnak eszünkbe. A városnézés olcsó, hisz a múzeumokba, palotákba, templomokba való belépések nagyon pénztárcabarátak. Ne hagyd ki a Művészeti és Történelmi Múzeumot és a Parlamentet sem. (a világ második legnagyobb épülete a Pentagon után)

9/10 Vilnius, Litvánia

Attól, hogy Vilnius sokkal kisebb, mint a legtöbb főváros, még intimebb a hangulata. Nem beszélve arról, hogy szinte minden közel van, így keveset kell költeni a tömegközlekedésre! Vilnius szűk macskaköves utcái nemcsak a vásárlásnak kedveznek, de az éjszakai életnek is. A kultúra és művészetek kedvelői sem tudnak unatkozni, hisz több mint 20 galéria található az óvárosban, sok múzeum és rengeteg nevezetes hely. Érdemes ellátogatni az operába vagy megtekinteni egy balett előadást. A hagyományos orgona koncertek és színházi előadások is számos felejthetetlen órát kínálnak.

10/10 Budapest, Magyarország

Aki még nem ismerte meg a magyar főváros szépségét, annak érdemes a legkézenfekvőbb utazási célpontot figyelembe vennie, Budapestet. A várost két részre osztó hatalmas Dunán részt vehetsz egy séta hajókázáson, ahol megismertetnek a város történelmi és kúlturális múltjával. Megismerheted a híres pesti fürdőhelyeket. A dombosabb budai területen romantikus sétákat tehetsz a várhegyen és királyi palota körül. A budapesti éjszakában pedig a legszűkösebb költségvetéssel is varázslatosan érezheted magad, olcsó ital- és ételárakkal.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: pixabay

TOP 5