Skip to main content

 

Amikor a Tesla nemrég bemutatta legújabb típusát, a Model 3-at, valóságos tömegroham alakult ki érte, noha a végleges változatot még nem is ismerjük. Mostanra történtek visszamondások is, de azért Elon Musknak nincs oka az aggodalomra.

A 35 ezer dollárba (9,9 millió forint) kerülő Model 3 áprilisi bejelentése után szinte napok alatt óriási érdeklődés alakult ki az autó körül.

hirdetés

Noha még csak prototípusként létezik, és a végleges verzióját csak 2017-ben kezdik árusítani, jelen adatok szerint már közel 400 ezren döntöttek mellette.

Ők ezer dolláros foglalót fizettek be, ami semmilyen kötelezettséget nem jelent számukra.

Mostanra kiderült, 4200-an véletlenül duplán foglaltak, ezeket a Tesla most törölte, valamint további 8000 ember döntött úgy, hogy visszamondja az előrendelést.Így is maradt 373 ezer előrendelés,ami érvényben maradt.

A Model 3-assal a Tesla óriási lépéssel kerül közelebb ahhoz a céljához, hogy 2018-ban félmillió autót értékesítsen, ami a tízszerese lenne a tavalyi eladásnak.

Nagy kérdés viszont, hogy mikor indulhat az új, elérhetőbb árú típus tömeggyártása, mivel a Model S és X esetén is komoly késésbe futottak bele.

A jelenlegi tervek szerint 2017 második felében gördülnek ki az első darabok a gyárból, amelyeket még az év vége előtt át is vehetnek majd az első vevők.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: Tesla

TOP 5