Skip to main content

 

Első látásra talán furcsának tűnhet az esernyővel kombinált bicikli látványa, az Indiegogón indult kampány kezdeti sikere azonban azt mutatja, hogy élénk az érdeklődés a jármű iránt.

A kiegészítő ősszel kerülne forgalomba, ha addig közösségi finanszírozás révén összegyűlne a gyártás megindításához szükséges összeg.

hirdetés

Mint ahogy az alábbi videón is jól látható, az "esernyő" nemcsak az előlről becsapódó esőtől védi meg a kerékpározót, hanem a hátsó felverődéstől is.

Bár a hasznos eszköz a csapadék nagyjától valóban megvédi a felhasználót, kérdés, a viharos erejű széllel hogyan birkózik meg.

Vélhetően nagyon nehezen, bár rögtön hozzá kell tennünk, az ernyővel felturbózott kerékpárt egyelőre nem volt alkalmunk kipróbálni.

Ez esetben azonban jól jöhet az az okoskerék, melyről nemrég adtunk hírt. A kerék ugyanis elektromos hajtással segít rá a biciklizésre, így ellensúlyozni lesz képes a szél hatását, legalábbis elméletben.

Az okoskerékkel ugyanakkor az a baj, hogy elég drága, így csak kevés kerékpáros engedheti meg magának a luxust, hogy 649-699 dollárt adjon ki érte.

Arányát tekintve az esernyő jóval olcsóbb, mindössze 100 dollárt tesz ki, amiről úgy gondoljuk, kifizethető azért, hogy "csendes" esőben ne ázzunk bőrig.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Kép: indiegogo.com

TOP 5