Skip to main content

 

A német tartományok uniós szinten tiltanák meg a benzin- és dízelmotoros autók értékesítését. A tilalom 2030-ban lépne életbe.

A Spiegel című német hírmagazin szerint ezzel a német szövetségi felsőház legutóbbi ülésén álltak elő, és nemcsak Németországra vonatkozó, hanem teljes uniós tiltást akarnak - írta az Index. A tartományok az "emisszómentes közlekedés" megteremtését kérik az Európai Bizottságtól, a rendelkezést minden politikai oldal támogatja.

hirdetés
Álomalak online? Fittiam edzéstár!

A Zöldek a parlament jóval nagyobb hatalommal bíró alsóházában is egy hasonló tilalom keresztülvitelére készülnek.

Szerintük már csak azért is szükség lenne erre, hogy be lehessen tartani a párizsi klímaegyezményt, amely radikális kibocsátáscsökkentést ír elő a Föld éghajlati viszonyainak stabilizálása, illetve a globális felmelegedés mérséklése végett.

Az autóipar a német gazdaság egyik legfontosabb pillére, a német gyártók viszont - egy-két kivételtől eltekintve - nem az energiatakarékos és elektromos autóikról híresek.

A tiltás támogatói szerint azért is lenne szükség a szigorra, hogy ezzel is jobban rákényszerítsék a Volkswagent, a Mercedest és a többi gyártót, hogy komolyabban vegyék az elektromos autók fejlesztését.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5