Skip to main content

 

Mint ismeretes, Google keresések alapján is rangsorolhatók a világ autógyártói, hisz a legnagyobb kereső oldal naprakészen mutatja, melyek azok az autómárkák, amelyek a legérdekesebbek az olvasók számára.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az olvasók meg is veszik az adott márkát, azonban így is érzékelhetők az arányok, egyes országokban vagy akár földrészeken mely autókat preferálnak jobban a keresők.

hirdetés

Egy brit autóalkatrészek kereskedésével foglalkozó cég most összesítette a Google 2016-os kereséseit, és az alábbi térképet alkotta.

 

Ha bárki egy pillantást vet a térképre, egyből szembetűnő a Toyota fölénye, de ahhoz képest, hogy a japán óriáshoz visznyítottan mennyivel "kisebb" gyártó például a BMW, a német cég sem szégyenkezhet. Európában, illetve Afrikában vagy Ázsiában is igen csak érdeklődnek a márka iránt.

Ugyanakkor Észak- vagy Dél-Amerikában elhanyagolható a BMW iránt az érdeklődés, egy apró kivételtől eltekintve a japán és az amerikai autók hegemóniája érvényesül a két földrészen.

Oroszországban sem a német autókra kattintgatnak a legtöbben, hisz a Hyundai az az autómárka, ami leginkább érdekli az embereket.

Akadnak azonban kivételek, alig ismert márkák is. Kuriózum például, hogy Nigerben a Bugattit részesítik előnyben a keresők.

Jellemző ugyanakkor, hogy Franciaországban és annak két volt gyarmatán a Renault a kedvenc, máshol azonban a világon nem mutatkozik érdeklődés a árka iránt.

Érdekesség, hogy a hazánkban is igen kedvelt Ford vagy más nagy autógyártó, így például a Nissan sehol sem látható a térképen.

Talán a jövőben készülnek olyan listák is, amik ezekre a furcsaságokra is magyarázatot adnak majd. Kiderül, a puding próbája az evés, ahogy mondják az angolok...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5