Skip to main content

 

Többször elhalasztották a premierjét, de végre bemutatkozott a Tesla első elektromos nyerges vontatója. Elon Musk szerint ez az áruszállítás jövője.

Noha a Tesla egyelőre a tömegeknek szánt elektromos autójából, a Model 3-ból sem tud eleget gyártani, a cég máris bemutatta következő modelljét.

hirdetés

Ezúttal nem az autózást, hanem az áruszállítást akarja forradalmasítani Elon Musk.

A Tesla azt állítja, hogy a Semi névre keresztelt vontatója

800 kilométert tud megtenni egyetlen feltöltéssel, mindezt 36 tonnás terheléssel.

Egyelőre nem világos, hogy ez a rakomány súlyára vonatkozik, vagy az akkumulátorokkal együtt értendő - a telepekről egyébként sem mondtak semmit a leleplezés során.

 

Forrás: Tesla

Teljes terhelésselhúsz másodperc alatt gyorsul 96 km/h-s tempóra a vontató,jóval gyorsabban a dízelmotoros konkurenseknél. Pótkocsi nélkül ugyanez öt másodpercig tart.

A kamiont összesen négy elektromotor hajtja, a gépes rész mind a négy hátsó kereke kapott egyet-egyet. Természetesen a vontató is megkapta a cég részben önvezető rendszerét, a sávtartó és az automata fék az alapfelszerelés része.

Forrás: Tesla

Musk a bemutatón azt mondta, hogy a Semi hihetetlenül megbízható lesz,a cég garanciát vállal arra, hogy az első másfél millió kilométeren nem robban le. 

A vadonatúj Megachargerek segítségével harminc perc alatt kap 600 kilométer megtételére elegendő energiát a vontató.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: Tesla

TOP 5