Skip to main content

közbringa koronavírus 

A 100 forintos havidíjért megvásárolható MOL Bubi-bérlet bevezetése, március 16. óta több mint 37 ezer alkalommal vették igénybe a közbringákat, a felhasználók mintegy hatvan százaléka újonnan regisztrált a rendszerbe - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a fővárosi közösségi közlekedés hagyományos járművein az utasszám körülbelül a tizedére esett vissza, de sokan választják alternatívaként, illetve a "hagyományos" közösségi közlekedés kiegészítéseként a biciklizést.

hirdetés

A 100 forintos MOL Bubi és az online regisztráció bevezetése óta a közbringarendszer majdnem 4500 új ügyfelet tudhat magáénak.

Március 16. óta több mint 37 ezer alkalommal vették fel a 157 fővárosi gyűjtőállomáson a 2071 bringa valamelyikét - tették hozzá.

Az elmúlt évek azonos időszakát tekintve az utazások száma a tavalyi és a tavalyelőtti adatokat is mintegy húsz százalékkal felülmúlja.

Írtak arról is, hogy a járványveszély idején különösen ajánlott az aktív közlekedési módok használata, hiszen a mozgás hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulási kockázatának csökkentéséhez, az immunrendszer erősítéséhez és a mentális egészség megőrzéséhez.

A járványveszély idején a bringákat és a gyűjtőállomásokat is a szokásosnál sűrűbben fertőtlenítik, hozzátéve: érdemes a kezet is fertőtleníteni utazás előtt-után, és kesztyűt használni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás: MTI - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5