Skip to main content

hyperloop one utajovobe.eu 

Elon Musk Boring Company nevű vállalata befejezte a második alagút ásását is Las Vegas-i Kongresszusi Központ alatt, ezzel az 52,5 milliárd dolláros projekt első szakasza lezárult. Az első alagút ásását idén februárban fejezték be – írja a The Verge.

A város Convention Center Loop-nak nevezte el az emberek gyors szállítására szolgáló alagutat, és a megnyitóját a következő Consumer Electronics Show-ra, vagyis 2021 januárjára tervezik.

hirdetés

A következő szakaszban a földi utas állomások kialakítása következik, ami az alagút két végén és a közepén helyezkedik el.

Ez lesz Musk alagútfúró vállalatának első működő kereskedelmi projektje – ezelőtt a kaliforniai SpaceX központjában található tesztalagút készült el.

Az alagút több mint 4 ezer embert tud mozgatni óránkét autókkal és gyalogosan is.

Steve Hill, a Las Vegas Konferencia és a Látogatói Felügyelet (LVCVA) elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az alagútban Model 3 és Model X autók, valamint egy 16 fő szállítására alkalmas villamos közlekedik.

Ugyanakkor az alagút célja nem a tömegközlekedés, hanem a kényelem a konferencia látogatóinak és a leendő ügyfeleknek, ráadásul ingyen lehet majd igénybe venni – tette hozzá az elnök.

A felügyelet eddig 52,5 millió dollárt költött a projektre, ebből a Boring Company 48,6 millió dollárt kapott.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: HYPERLOOP ONE

TOP 5